Live

Naar de Griekse en Amerikaanse psychgoden van Acid Baby Jesus en Cosmonauts in Patronaat op 29 augustus? Lees snel verder!


7 augustus 2019

Acid Baby Jesus & Cosmonauts
Donderdag 29 augustus

In Haarlem knallen ze lekker door deze zomer. Na een geëxplodeerd Kliko Fest een tijdje terug, staan eind augustus de Griekse psychgoden van Acid Baby Jesus en de Amerikaanse sterrenverkenners van Cosmonauts op de planken in Patronaat. En wij kunnen je naar deze show toe sturen!

Twee bands die toch weinig introductie nodig hebben, zeker als je ook maar een flard van het album Lilac Days uit 2017 van Acid Baby Jesus hebt gehoord. De band die werd geboren tussen de goddelijke mythes in het verstofte Athene. Onder de aanblik van Apollo spelen zij Anatolische ritmes, bongo’s, gongs, harp en daaroverheen dikke en vette psychedelische rock-‘n-roll. Alsof je in zo’n huisje bent gevallen van een junglevogel die een extravagant bont nest bouwt om indruk te maken op de lokale vrouwtjes. Een overdaad aan kleuren en zachte scheppingen van de natuur.

Acid Baby Jesus gaat al een tijdje mee: in 2011 bracht de band zijn debuutalbum uit en de Mediterraanse psychedelica komen wij in ons archief voor het eerst tegen tijdens Le Guess Who? 2012. In de tussentijd is de bloemrijke band alleen maar beter en beter geworden. Hieronder een voorproefje van wat je de 29ste zo ongeveer te wachten kan staan in Patronaat.


Foto: Nicole Smith

Cosmonauts
Om het plaatje compleet te maken, wordt er 29 augustus een vette double-bill van gemaakt met Cosmonauts. Deze strijders uit L.A. gaan ondertussen ook al een tijdje mee: wij interviewden de band al in 2013, maar toen was men ook alweer zo’n vier jaar bezig. Dit jaar heeft Cosmonauts na drie jaar een nieuwe worp met het album Star 69, waar L.A. Record over schreef: ‘Cosmonauts go back to that bottomless first-album-Stooges primordial sea and find the stuff of life. Evolution through relentless repetition-it worked then and it works now.’

Een plaat waarop de band alle punk, surf, psychedelica, shoegaze en garage van de laatste tien jaar heeft verzameld in elf verheffende liedjes. Die hebben een goede vuurdoop gehad tijdens recente tours met Night Beats en The Dandy Warhols. Voor je Spacemen 3-kicks, check hieronder Medio Litro en daaronder de prijsvraag.

Winnen?
Want hoe win je nou die felbegeerde tickets voor deze moddervette psych-shows? Nou, door vóór 27 augustus te mailen naar ricardo@thedailyindie.nl en ons te laten weten waarom jij graag naar die show toe zou willen gaan.

WEBSITE PATRONAAT | FACEBOOK-EVENT | TICKETS