New Music

Met These Bright Lights creëert Electric Forest de sfeervolle soundtrack van het najaar


7 december 2019

Soms ontdek je nieuwe muziek die perfect past bij de tijd van het jaar. Hoewel het misschien voor de hand ligt om, nu de goedheiligman ons land weer heeft verlaten, de nieuwste kersthit te introduceren, kunnen we je geruststellen: we laten je kennismaken met een Nederlandse band genaamd Electric Forest.

Een naam die goed past bij de sfeer van de muziek: een combinatie van lome, dromerige composities – waarbij je jezelf zo door een herfstig boslandschap ziet struinen – en gelaagde elektrische gitaren en synths. Een ideale soundtrack voor het zachte najaar van 2019.

Als Lotte Masman en Raymon uit de Bulten elkaar in 2017 vinden in het schrijven van indiemuziek, vormen ze de basis van Electric Forest. Met haar prachtige stem neemt Masman de zang voor haar rekening en Uit de Bulten richt zich op het spelen van mooie, heldere gitaarpartijen. In 2018 vindt het tweetal in Jeroen de Haas zijn tweede gitarist en begin dit jaar completeert drummer Thomas Berendsen de huidige formatie.

Prachtige luchttaferelen
In deze formatie brengt de band eerst de single Delusional uit, waarin de karakteristieke sfeer van Electric Forest uitstekend naar voren komt. In de clip wordt deze sfeer nog eens ondersteund door beelden van verre stadsgezichten (veelal ’s avonds), kleurrijke bossen en time-lapses van prachtige luchttaferelen. Maar misschien is het beste nummer van deze jonge band wel zijn laatste: These Bright Lights.

In dit nummer van bijna zes minuten, neemt de band alle tijd om de liedstructuur volledig tot zijn recht te laten komen. Doordat de kraakheldere stem van Masman na enige tijd wordt aangevuld door de backings van De Haas, krijgt het geheel ook een heel warm karakter. Maar vooral de uitgesponnen gitaarpartijen aan het einde van These Bright Lights, maken de song tot de meest interessante van Electric Forest tot nu toe. De beelden uit de clip zijn afkomstig uit de korte film Get Lost, van de Amerikaanse regisseur Graham Uhelski. Hierin zien we zijn vrouw, die in haar vrije tijd graag aan ballet doet. Gedurende drie jaar legde Uhelski vast hoe een danser zichzelf kan verliezen in het beoefenen daarvan. Hoewel Uhelski voor deze korte film zelf koos voor muziek van Becks album Morning Phase, blijkt het sfeervolle These Bright Lights ook uitstekend bij de elegante beelden van Get Lost te passen.