New Music

Meetsysteem plukt metaforische vruchten op nieuwe single Sinaasappels


3 augustus 2020

Zwijmelen over het verleden en tegelijkertijd naar de toekomst moeten kijken. Alles wat je al die tijd vakkundig wist weg te stoppen, kan die nieuwe track Sinaasappels van Meetsysteem zonder pardoes weer naar boven halen. Het is de laatste single van alweer een nieuw album op het Rotterdamse label van DJ Oberman.

De fietsrit naar huis na een goed avondje stappen zou een mooi moment zijn om naar Sinaasappels te luisteren. Een lieflijke melodielijn en hoopvolle drums leggen de basis voor een nummer dat zich langzaam ontvouwt tot een zomernacht-soundtrack. Cherim mompelt iets over sinaasappels uit een gewelddadige lucht plukken en een bos waar over wordt gedroomd. Hoogwaardig zingen is het niet echt te noemen, maar het heeft wel iets intiems en charmants, een waardevol element dat de allereerste plaat van Spinvis ook met zich meedroeg.

Minimalistische melancholie
De saxsolo die plotseling in het midden opduikt, komt wat onverwacht en tegen het einde van het nummer lijkt die echter een welkome hoeveelheid warm leven in het geheel te blazen. Het resultaat is een vijf minuten durend stukje minimalistische melancholie met rafelige randjes, en we weten allemaal dat zulke stukjes gekoesterd dienen te worden.