New Music

Lucky Blue spoelt de tintelende eenzaamheid af met zelfkennis op debuutsingle Alone


4 mei 2020

‘Vier ruwe diamanten, stevig in de Rotterdamse grond, met hun klauwen uit de mouwen’, vertelt het persbericht van deze band ons. Het is een statement van de indiepop-formatie Lucky Blue, de band die onlangs een verdomd fijne debuutsingle uitbracht met Alone.

De band schijnt naar eigen zeggen van het podium af te spetteren en zelfs je oma te laten springen. Goed, dat zal allemaal wel en op het moment kunnen we dat niet controleren. Wél dat de eerste single Alone zo aangenaam dobbert als de blauwgroene Mediterraanse zee. Het fonkelt, het gutst, het schijnt, het waait en spoelt de branding schoon met solo’s vol chorus en ongeëvenaarde drumbreaks.

De eerste single van Lucky Blue is net zo onstuimig en wild als de thuis opgenomen video van de band op het palletbed van een van de Rotterdammers. Met als hoogtepunt het solo-moment met een voorbijvliegende wc-rol en beha. Deze jongens hebben met zichtbaar plezier het beste van de situatie gemaakt. En Pavement- en Mac DeMarco-liefhebbers, laat deze niet aan je voorbijgaan.