Live

London Calling doet zijn naam eer aan met wéér een rijtje loeisterke namen voor de oktobereditie


28 juni 2017

Hallo, hé!! Alsof het allemaal nog niet scherp genoeg was, heeft London Calling voor zijn oktobereditie alwéér een rits retestrakke koppen aangekondigd. In het gezelschap van o.a. Hurray For The Riff Raff, Big Thief, (Sandy) Alex G en Marlon Williams verkeren na vandaag ook onder meer HAUS, Cabbage en Shame. We zullen ze even aan je voorstellen.

Met YAK in de voorhoede is er al een boel Boze Britten aanwezig op 27 en 28 oktober, maar daar zijn nu ook Cabbage en Shame aan toegevoegd. Vooral laatstgenoemden schoppen met plezierige post-punk tegen de politieke pilaren met onvergetelijke teksten als “Theresa May, won’t you let me stay / just one more day.” Van een heel ander kaliber is HAUS, dat de gemiddelde popfactor op London Calling met drie niveaus opkrikt. De Londenaren hebben aan oorwurmpjes geen gebrek – dansbaar, maar soms ook een béétje irritant.
 

 
De Londense folkster-in-spe Joe Fox is er een van het singer-songwriterspectrum en zo ook Bec Sandridge, strikt genomen. Naar eigen zeggen is het ‘spaghetti disco pop’ wat de Australische maakt. Wij kunnen in ieder geval beamen dat het groots, meeslepend en groovy is. Spaghetti is nergens te vinden.
 

 
Dan resteert enkel de meest illustere naam uit het rijtje: Insecure Men, het hyper-DIY-project van Fat White Family’s Saul Adamczewski dat tot nog toe aardig onder de radar is gebleven. Met weinig meer dan een synthesizer vervaardigde Saul een scala aan melancholische muziekjes, die hij zelf treffend omschrijft als “part lift music, part exotica and part Penge”, een verwijzing naar zijn favoriete wijk in Londen.
 

 
Deze nieuwe rij namen kent een hele hoop Londen en daarmee doet het festival zijn naam eer aan. Deze bands zien, samen met Hurray For The Riff Raff, Big Thief, Savoy Motel, Downtown Boys, Cameron Avery, Pinegrove, Marlon Williams, Yak, (Sandy) Alex G en veel meer? Dagkaartjes zijn nú te koop, en wel hier