New Music

Liedjeskunstenaar Eerie Wanda is terug en flirt oorstrelend met het moment waarop hersenschim en realiteit samensmelten op single Moon


24 november 2018

Voor een trip naar de maan kun je natuurlijk een raketje gebruiken. Maar je kunt er ook via een trap naartoe wandelen, zoals Eerie Wanda dat doet op de nieuwe single Moon. De Nederlands/Kroatische liedjesschrijfster Marina Tadic is de spil van Eerie Wanda en laat zachtjes de grens tussen de werkelijkheid en de wereld van dromen vervagen.

Moon is een zoete streling van de trommelvliezen en tegelijkertijd een desoriënterende song om volledig door te worden opgeslokt. Eerie Wanda ontvoert de luisteraar naar een plek waar de werkelijkheid vervaagt en hersenschimmen de nieuwe werkelijkheid worden.

Moon is te vinden op het album Pet Town dat op 25 januari 2019 het debuutalbum Hum uit 2016 opvolgt en verschijnt via het Amerikaanse label Joyful Noise Recordings. In januari 2019 zal Eerie Wanda te zien zijn op ESNS en in de maanden daarna zal de band door het land toeren, in een andere bezetting dan voorheen. Tadic staat nog steeds gewapend met haar gitaar en eigenzinnige stem op de planken, maar wordt tegenwoordig vergezeld door Jasper Verhulst (bas) en Jeroen de Heuvel (toetsen). Mocht je het je toch écht niet voor kunnen stellen, zo’n desoriënterende maanwandeling, dan is hier de video om het te illustreren.