New Music

Kruip met ons door de aardkorst en laat je meevoeren door de psychedelische boskreek die King Tuff’s Thru The Cracks is


29 maart 2018

Het is een behoorlijke tijd stil geweest rondom King Tuff, met Black Moon Spell als de laatste release en dat is alweer zo’n vier jaar geleden. Maar Kyle Thomas, zoals meneer echt heet, heeft nieuw werk voor ons in petto en bracht dit jaar al een paar nieuwe tracks uit.

Op Thru The Cracks speelt en spreekt een bijzonder soulvolle King Tuff, met een haast orkestraal arrangement. De lofi-garagerock is in diezelfde garage achtergebleven en in de plaats horen we een gladder geproduceerd geluid, lome, psychedelische sounds en bijzonder goed geslaagde backing vocals. Er gaat een zomerse, bosachtige vibe vanuit, zoals bijvoorbeeld Maston en Jacco Gardner dat ook zo heerlijk kunnen.

Tekstueel komen thema’s als ontdekken, verloren liefde en vriendschap en het terugdenken aan vroeger aan bod en hoewel dat vrij sentimentele onderwerpen zijn, zet multi-instrumentalist Thomas een sfeer neer die op een heel prettige manier melancholisch is.

Het is zonder meer een stuk gelikter en het rockt niet echt, maar Thru The Cracks laat een andere kant horen van King Tuff, een kant die het gaspedaal los durft te laten en een verrassend verfijnd geluid weet te scheppen. Durven te vernieuwen is één ding, maar er ook nog met vlag en wimpel slagen, dat verdient een pluim. Vooral zo doorgaan, wat ons betreft.

King Tuff zijn nieuwe album The Other verschijnt op vrijdag 13 april.