New Music

Khruangbin zet zijn succesformule voort op de nieuwe single Time (You and I)


7 mei 2020

Terwijl sommige muzikanten met gemak acht jaar over een nieuw album doen, zijn er ook nog altijd bands die letterlijk nooit stilzitten. Khruangbin is er zo eentje. In twee jaar heeft de band maar liefst drie platen aan de wereld geschonken, waaronder een EP met Leon Bridges. Voor muziekbegrippen is dat een behoorlijk rap tempo. Tijd voor een adempauze? Natuurlijk niet. De volgende full-length staat alweer voor de deur, met Time (You and I) als eerste wapenfeit.

Mordechai zal het nieuwe album heten; een verrassend Bijbelse opvolger van het Spaanstalige Con Todo El Mundo. Om het nieuwe tijdperk in te luiden is Time (You and I) aangewezen als eerste voorproefje van het nieuwe werk. Ironisch wel, want in tegenstelling tot hoe zomers dit nummer ook klinkt, is er in de clip geen enkele zonnestraal te zien.

De muzikale formule van de groep is nog altijd simpel maar doeltreffend. Fijne losse zang, een paar funky gitaarrifjes, een licht swingende beat eronder en je hebt het begrepen. Is het nieuw of innovatief? Misschien niet, maar Khruangbin weet waar hij goed in is en schroomt zich niet om die trend voort te zetten. Niet dat dat een zonde is, in tegendeel. Met dat funky wah wah-effectpedaal is het niet moeilijk om je een grassige festivalweide met luierende mensen en een warm zonnetje voor te stellen. Zoiets zullen we deze zomer niet zien, maar gelukkig hebben we dan in ieder geval deze plaat nog.

Het nieuwe album Mordechai verschijnt op 26 juni via Dead Oceans en Night Time Stories.