New Music

Kero Kero Bonito covert Oasis en jij wist niet dat je dat nodig had


7 september 2017

Het zal je vast niet ontgaan zijn: Liam Gallagher is terug van weggeweest. Our kid maakt zich op dit moment op voor de release van zijn eerste soloalbum As You Were en speelde in aanloop daarnaar al wat soloshows. Die opent de immer brutale Brit steevast met Rock ‘N’ Roll Star van zijn oude bandje, Oasis. Want het kan maar duidelijk zijn met wie we te maken hebben. Gallagher is blijkbaar nog zo inspirerend als hij in 1994 was, want hij wist de Londense formatie Kero Kero Bonito ertoe te drijven een cover op te nemen van dat nummer.

En om nou te zeggen dat het in de lijn der verwachting lag dat het drietal ooit een Oasis-cover zou maken. Nee, Kero Kero Bonito’s popmuziek is beïnvloed door Japan, computerspellen en elektronica en ligt lichtjaren verwijderd van Oasis’ no-nonsense Britpop. In de handen van Sarah Midori Perry, Gus Lobban en Jamie Bulled is Rock ‘N’ Roll Star dan een onherkenbare doch niet minder onweerstaanbare compositie die meer kitsch dan kunst is. Het gekste? Dat het geweldig klinkt! De band, die vorig jaar nog met zijn derde plaat Bonito Generation kwam en in 2015 op Best Kept Secret stond, verheldert met deze vreemde versie aan dat rock-‘n-roll zich anno 2017 in allerlei vormen kan vertonen. We zijn benieuwd of Liam al geluisterd heeft.

Kero Kero Bonito’s Rock ‘N’ Roll Star-cover is onderdeel van Covered In Gloria. Op die release van het Britse label DEEK nemen nieuwe acts oude bekenden onder handen. Zo covert de Filippijnse producer Eyedress de Beastie Boys, interpreteert ALASKALASKA Edwyn Collins en poogt Sean Nicholas Savage Julio Iglesias te doen vergeten.