New Music

Jon Hopkins laat je compleet ontspannen op Sit Around The Fire


13 september 2021

Als er iets is wat Jon Hopkins’ muziek doet, dan is dat wel helen. Neem nou zijn laatste plaat Singularity uit 2018, waarop de Britse elektronische producer je langzamerhand via pulserende ritmes meetrekt naar een transcendentale dimensie. Dat is hij kennelijk nog niet verleerd…!

Hopkins’ muziek lijkt op een MDMA-trip waarvan je uit een rustige ambient soundscape, via een four-on-the-floor-euforie, terug naar een fijne comedown wordt genomen. Zijn vorige album was dan ook bedoeld om in één keer te luisteren, als jawel, een trip. Hopkins is dan ook geen onbekende met spirituele ervaringen. Zo trok hij na het maken van Singularity naar Ecuador, waar hij zich verdiepte in meditatie. En getuige Sit Around the Fire, de eerste track van zijn nieuwste album Music For Psychedelic Therapy, heeft Hopkins in de woorden van goeroe Ram Dass een ontspannende werking gevonden.

Zijn poëtische bijdrage hoor je terug op deze track. Alhoewel zijn woorden eerst verknipt klinken, valt het kwartje wanneer de minimalistische pianocomposities van Hopkins ze beginnen te omlijsten. Bedoeld als een acht minuten durende helende trip waarop je even helemaal niets hoeft. Leun achterover, neem Dass’ woorden in je op en voel je stress even helemaal wegzakken.

Op 12 november komt het album Music For Psychedelic Therapy uit.