Interview

INTERVIEW: Outfit


17 juli 2012

Electro/postpunk discopop uit Liverpool, niet per se een gangbare combinatie. Het diverse muzikale gezelschap Outfit is inmiddels verhuisd naar Londen en bracht onlangs de EP ‘Another Night’s Dreams Reach Earth Again’ uit. Een voorproefje van het debuutalbum waar de band momenteel hard aan werkt. The Daily Indie hield een kennismakingsgesprek met de band.

 Goedemorgen! Wat zijn jullie aan het doen?
“Morgen. We zijn wat naar muziek aan het luisteren op het moment. Niemand heeft nog gedoucht en we hebben allemaal knorrende maagjes van de honger.”

Wat was het moment waarop jullie dacht: we moeten een band beginnen!
“Dat zijn er een paar geweest. We hebben hebben allemaal in verschillende bands gespeeld/slaapkamer projecten gedaan/samengewoond, dus de formatie van Outfit was redelijk organisch en een geleidelijk proces. Het was niet zo dat we toevallig met ze vijven tegelijkertijd een feestje verlieten en besloten om een band te starten omdat er verder niets ander op zat. Had wel een toffer verhaal geweest eigenlijk.”

Het leukste aan spelen in Outfit is…?
“De drugs en de vrouwen. Fuck our album.”  

 Er hangt een enorme buzz rond jullie band op het internet en in de media. Is dat echt een boost voor jullie carrière of voelt het toch allemaal abstract?
“Allebei eigenlijk. Het is tof om te zien dat je werk wordt gewaardeerd, maar aan de andere kant zijn het ook maar gewoon blogs en magazines. Het is nogal een  vrij anonieme vorm van interesse en moeilijk om te kwantificeren. Je kan pas spreken van een carrière zodra we live spelen voor volle zalen en ons derde of vierde album op aan het nemen zijn.”

Hoe zit het precies met het verhaal dat jullie in een villa in Liverpool woonden?
“Dat zit op zich vrij eenvoudig in elkaar. We hadden de mogelijkheid om in een enorme vrijstaande villa in Liverpool te wonen. Met nog twintig, zeer creatieve, personen. De huur was erg goedkoop, we konden er oefenen en opnemen en er was een enorme tuin. De zomers waren fantastisch en we hebben er een hoop goede feestjes kunnen geven met projecties en toffe DJ’s. Dat huis was wel het belangrijkste plek voor ons als een band tot nu toe.”

Jullie zijn inmiddels verhuisd naar Londen, is het heel anders om daar te wonen dan in Liverpool?
“Liverpool heeft veel meer openlijke ‘slacker vibe’. Het is fantastische, creatieve en opwindende plek. Het zal altijd onze thuishaven blijven. Een plek waar de tijd stil staat, een plek waar je 24 uur per dag kan dagdromen. Londen is veel drukker, smerige en veel woester. De uitgestrektheid maakt het spannend en de anonimiteit kan erg rustgevend zijn. Je kan de hele dag in je eentje rondzwerven in Londen zonder dat je een bekende tegen het lijf loopt. Dat zou in Liverpool nooit kunnen.”  

Waar kijken jullie naar uit dit jaar? 
“Ondanks dat ik eerder zei ‘fuck our album’, bedoelde ik eigenlijk te zeggen dat ons album toch wel hetgeen is waar ik het meest naar uitkijk dit jaar. Daarnaast spelen we op Beacons Festival en End Of The Road. Dat moet wel erg tof gaan worden.”

 Hoe gaan jullie de wereld veroveren?
“Vijftig procent van onze bandrepetities bestaan eigenlijk uit extreme lange potjes Risk, ter voorbereiding op onze werelddominantie vanuit onze slaapkamers.”
 

Hebben jullie nog nieuwe liedjes/bands die jullie delen met de lezers?
“Autre Ne Veut, Dauwd, Ex Easter Island Head, Big Effigy, Forest Swords, Loved Ones. Lunar Modular zijn twee bevriende producers van ons die laatst wat nummers van hun lieten horen. Het blies ons helemaal weg, dus houdt dat in de gaten aan het einde van dit jaar!”