Interview

Interview Afterpartees: “De eerste naam voor dit idee was niet voor niets de Samen Dingen Doen Show”


3 juli 2018

Zomerparkfeest
9, 10, 11 & 12 augustus

 

Tijdens Zomerparkfeest wordt er dit jaar een bijzonder programma georganiseerd door de lokale helden van Afterpartees. De poppunkers wilden het liefst samen met andere bands iets organiseren en van het één kwam het ander. Onder de noemer Vrienden van Indie Live speelt de band zondag 12 augustus één grote show met Mozes and the Firstborn, Clean Pete en Canshaker Pi.

We spreken Afterpartees-frontman Niek Nellen over dit speciale onderonsje: “We hebben een goede band met Venlo en het is te gek dat Zomerparkfeest-programmeur Johan Hauser ons opnieuw de kans geeft om iets unieks neer te zetten tijdens het festival”, vertelt hij. “Drie jaar geleden hebben we de carnavalsshow Joekskapel XXL georganiseerd en deze keer kwam Vrienden Van Indie Live. Wij speelden al langer met dit idee omdat we nogal jaloers zijn op van die rappers die allemaal op elkaars album meedoen en bij elkaar het podium oprennen tijdens shows. Bij bands is dat toch wat lastiger. Ook al ken je elkaar goed, tot echte samenwerkingen komt het niet zo snel en juist dat wilden we nou zo ontzettend graag doen.”

 

“Het is een flinke klus om dat allemaal af te spreken, dus we organiseren nog een goede barbecue met alle acts om samen de show in elkaar te zetten”

 

Ondanks het feit dat het Nederlandse muziekveld tot de nok toe is gevuld met toffe bands, wist Afterpartees vrij snel wie ze moesten vragen. “De bands die we gekozen hebben vinden we niet alleen erg tof en goed bij elkaar passen, het zijn ook vrienden geworden”, legt Nellen uit. “Neem Mozes and the Firstborn, jaren geleden mailden we die jongens toen we pas drie shows hadden gespeeld, of we een keertje in hun voorprogramma konden spelen. Waarop ze direct zeiden: ‘Is goed, laten we het doen!’ Canshaker Pi is een andere band waar we door de jaren veel goede avonturen mee beleefd hebben. Zelf zijn we ontzettend fan van die gasten en naar onze mening is het een van de beste bands van Nederland”, vertelt Nellen. “En we zijn ontzettend blij dat Clean Pete erbij is! Hun stijl is net even iets anders en normaliter iets rustiger, maar op het laatste album zijn ze wat wilder geworden, dat past hartstikke goed.”

Over het concept vertelt Nellen: “Tijdens Vrienden van Indie Live spelen bands ook hun eigen nummers, maar we gaan twee uur lang van alles door elkaar heen spelen. We gooien iedereens apparatuur op het podium en bands spelen met elkaar mee of drie bands spelen samen een cover die ze tof vinden”, zegt Nellen. “Het is een flinke klus om dat allemaal af te spreken, dus we organiseren nog een goede barbecue met alle acts om samen de show in elkaar te zetten. De eerste naam voor dit idee was niet voor niets de ‘Samen Dingen Doen Show’, dus ik ben ontzettend blij dat het gelukt is.”

Vrienden van Indie Live vindt plaats op zondag 12 augustus van 23:00 uur tot 01:00 uur.


 

WEBSITE ZOMERPARKFEEST | FACEBOOK-EVENT | ZOMERPARKFEEST IS GRATIS TOEGANKELIJK