Interview

INTERVIEW: Adam & The Relevants


1 oktober 2013

adam & the relevants

 

Aanstaande donderdagavond spelen de heren van Adam & The Relevants op de Launch van onze nieuwe magazine in Paradiso! De band zal de avond knalhard inluiden met hun scherpe en vurige popliedjes. Dit jaar kwam hun debuut-EP ‘VI’ uit, die nog steeds nagalmt door de Nederlandse landschappen. De band staat namelijk meer op dan naast het podium en speelde shows op o.a. Into The Great Wide Open, Magneet Festival, Hit The City en De Beschaving en 3 oktober bij ons in De Kelder.

Wij stelden zanger/gitarist Adam Quann de Vijf W-vragen om meer over de band te weten te komen!

 

Wie zitten er achter Adam & The Relevants?

“Nou we kennen elkaar allemaal via een Facebookgroep en kwamen elkaar vervolgens de godganse tijd tegen bij concerten en op feestjes. Dan kom je er opeens achter dat ze allemaal best verdienstelijk kunnen spelen en drinken.”

 

Wanneer en onder welke omstandigheden is de band opgericht?

“Aanvankelijk wilde ik mijn gevoelige folkpopliedjes die ik had opgenomen live gaan vertolken. Maar dat was kut en werkte niet. We wilden allemaal hard en vuig spelen, maar wel popliedjes. Beetje 90’s britpop, beetje garagepunk, beetje 90’s alternative. Maar dan niet Nederlands en kut. En toen werd dat dus Adam & the Relevants. Na veel verschuivingen in de band was ons eerste echte optreden in deze bezetting in februari 2012. Alleen Guus en ik zijn over.”

 

 

Wat is het allerleukste aan Adam & The Relevants?

“Nigel’s schattigheid en Erik’s laarzen.”

 

Waar luisteren jullie zoal naar in de bandbus?

“Die nieuwe White Denim g! Die is gestoord. Verder veel Mean Jeans, Parquet Courts en Taylor Swift. Laatst had Nigel een hiphopuurtje met A Tribe Called Quest en Nas enzo.”

 

Waarom moeten mensen donderdagavond zeker komen kijken in Paradiso?

“Het is gratis als je weet hoe Facebook werkt.”

 

Wat wil je verder nog kwijt aan onze lezers?

“Koop dingen van ons. Of download alles gratis van www.adamandtherelevants.nl. Consumeren is goed voor de economie. En dan kan ik misschien ooit gaan stoppen bij de Hema.”

 

Donderdagavond dus in Paradiso! Je kunt je tot woensdagavond 23.59 aanmelden voor de gastenlijst op de evenementenpagina op Facebook!