New Music

In première: Steve French nam in Katzwijm Studios een stuwende livesessie op van het nummer Arcade Animal Band


8 januari 2018

Een van onze fijnste ontdekkingen van vorig jaar was absoluut Steve French. We zagen de band voor de eerste keer in het Paardcafé en sindsdien zijn we deze band met veel plezier gaan volgen. We hoefden dan ook niet lang na te denken of we de nieuwe livesessie in première wilden laten gaan van de band…!

In de video zien we precies waarom we Steve French zo’n aantrekkelijke band vinden. Ruben, Killian en Cees maken met z’n drieën muziek die wij – als liefhebber van bands als Car Seat Headrest – zeer kunnen waarderen. De sound is diep en heerlijk in balans door de basic-setup met alleen drums, bas en één gitaar.

Omdat we toch iets meer wilde weten over de totstandkoming van deze Polygänger-sessie, vroegen we de band om ons er wat meer over te vertellen. “Eind vorig jaar hebben we met Steve French Katzwijm Studios voor één dag bezet. Een dag die werd gevuld met het ophangen van glittergordijnen, met slechte én goede imitaties van David Lynch over de koptelefoon, en met het live opnemen van twee gloednieuwe liedjes”, vertelt Cees. “De eerste daarvan, Arcade Animal Band, gaat vandaag in première. Deze track kun je binnenkort horen op onze nieuwe EP, getiteld Colinton, die 12 januari uitkomt. Beeld en geluid is door Polygänger.”

Steve French live zien? Zaterdag 20 januari speelt de band tijdens Qurated by Canshaker Pi in Q-Factory.