New Music

In première: PEER ging speciaal naar Liverpool om zijn nieuwe videoclip voor de single Emily te schieten


31 augustus 2017

Emily heet ‘ie: de gloednieuwe videoclip van PEER. Deze jonge knapen uit Middelburg lieten hun cocky en heftig Brits beïnvloedde liedjes eerder dit jaar al horen op de debuut-EP Mad For It. Nu is er ook een video die het plaatje helemaal compleet maakt. PEER pakte namelijk zijn koffers en vloog naar Liverpool om de clip op te nemen.

Mocht je het gemist hebben, over dat Noord-Engelse avontuur las je al eerder bij ons in dit verslag dat de band voor ons maakte in juli. En hoe tof is het dan om het eindresultaat in première te laten gaan?! De band is iets meer dan drie jaar bezig en begint zich duidelijk steeds lekkerder in zijn vel te voelen. Single Emily is onwijs puik geproduceerd, doet precies wat het moet doen en niets meer/niets minder. De Noord-Engelse tongval windt zich om de spaarzame instrumentatie heen en de lome gitaarriffs klinken als een warm huis na een pittige Engelse regenbui. Alles wat je zoekt in een op Britse leest geschoeid popliedje.

Over de song vertelt de band het volgende: “Het nummer gaat over verliefd zijn en het gevoel van een droomwereld, waarin alle kleuren, vormen en andere objecten mogelijk zijn. Emily is het meisje dat je als het ware door deze droomwereld heen leidt (put your shoes on your feet). Maar ze wil niet uitleggen waar dit alles op slaat (why aren’t you telling me).”

Mocht je na het beluisteren van de muziek al een beetje mad for it zijn geworden, PEER kickt met deze videoclip zijn najaarstournee af, want de band doet dit jaar namelijk ook mee aan de Popronde! Hieronder hoor je precies waarom de band inmiddels al een waslijst heeft aan boekingen voor het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland.