New Music

In première: Mixed Messages van Guy Pek, complexiteit van een introvert in een extroverte wereld


13 augustus 2021

Wat doe je als je een introvert persoon en getalenteerde muzikant bent tijdens een lockdown? Juist, je daagt jezelf uit een EP te maken waarbij je zelf alles schrijft, opneemt, inzingt, produceert, mixed en mastert. Dit is tenminste wat Guy Pek (drummer van onder andere Grenadeers, MEIS, Nachtschade en Firehorse) deed.

Het resultaat is een veelzijdige EP bestaande uit vijf songs, variërend in stijl genaamd Mixed Messages. Pek is extreem introvert en alle songs op de EP gaan over het gevoel van discrepantie dat hij ervaart in onze extroverte maatschappij. Vragen als: ‘hoe bouw ik relaties op zonder mijn vrijheid te verliezen?’ En: ‘hoe zorg ik dat ik niet gek word van alle prikkels om mij heen?’ komen veelvuldig terug. Ironisch genoeg vond het maken van deze EP in volledige afzondering plaats waarbij Pek alles zelf deed.

De eerste single draagt dezelfde titel als de EP, namelijk Mixed Messages. Voor de videoclip heeft Pek wel de samenwerking opgezocht. Onder de creatieve leiding van Bram van den Brekel ontstond een clip waarbij Pek in verschillende oude beelden geshopt is. Het idee hierachter is om te illustreren dat Pek alles zelf heeft ingespeeld en zich heeft laten inspireren door verschillende muziekstijlen.  

Want als het over songwriting gaat haalt Guy onder meer inspiratie uit zijn held Elliott Smith, maar in zijn productie horen we een vleugje Motown en door het gebruik van afrobeat moeten we denken aan Graceland van Paul Simon. Het resultaat is een vrolijke DIY-clip die de thema’s van de song op een speelse manier in beeld brengt. Het complementeert de dubbele laag, want Mixed Messages klinkt zomers en vrolijk, maar als je goed luistert zit het vol complexiteit. Zo ook de lyrics: die dieper ingaan op de uitdagingen die een introvert tegenkomt op het liefdespad.

Kijk vooral zelf naar de video die The Daily Indie vandaag primeurt. Ons maakt het zeker nieuwsgierig naar de rest van de EP die 1 september van dit jaar verschijnt bij Gentleman Records.