New Music

In première: Meadowlake gaat zijn dromen achterna op nieuwe single I Won’t Let You Down


29 november 2019

Leer ons Meadowlake kennen, waarschijnlijk de band waar we de meeste premières ooit van hebben gedaan. En weet je wat: vandaag staat er opnieuw eentje op het programma met de single I Won’t Let You Down van een tweede album dat eraan zit te komen.

De band tourde de afgelopen maanden mee met Popronde, speelde shows in het buitenland, treedt binnenkort aan tijdens Eurosonic en komt in 2020 met de opvolger Wait For Me op de proppen nadat de band vorig jaar het zelfgetitelde debuutalbum uitbracht.

Het voorproefje daarvan heet I Won’t Let You Down en mengt nog altijd de fijne klanken die echoën uit de muziek van The National en Beach House. Gegoten in een uitgestrekt liedje dat volgens de band gaat over “vriendschap, passie en toewijding.” Dat, en meer, vertellen de leden van Meadowlake ons in het onderstaande interview over de nieuwe single.

Waar zijn jullie nu allemaal mee bezig?
“De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan de nieuwe liedjes en hebben we ons nieuwe album afgemaakt. We wilden graag relatief snel na ons debuutalbum – die vorig jaar is uitgekomen – een tweede plaat uitbrengen, dus in de zomer van 2018 zijn we direct weer gaan schrijven aan nieuw materiaal.”

“Afgelopen augustus zijn de masters afgerond. Nu zijn we vooral bezig met het uitrollen van het hele traject rondom de releases van de singles en het album. Ondertussen zijn we nog veel aan het spelen. Afgelopen zomer zijn we onder op tour geweest door het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Duitsland en we hebben dit jaar aan Popronde meegedaan.”

Kun je iets over de nieuwe single vertellen?
“Het liedje heet I Won’t Let You Down en gaat over vriendschap, passie en toewijding. Het is een van de laatste liedjes die we hebben geschreven voor het album, maar het geeft een dwarsdoorsnede van hoe het album klinkt en waar het album over gaat. Het album heet Wait For Me en dit geeft eigenlijk goed weer wat de thematiek is van het album. Het gaat over relaties, samen op reis gaan, elkaar niet laten vallen, niemand achterlaten, je verbinden aan elkaar. Maar het is ook een statement: wacht maar af, we gaan onze dromen achterna en we komen wel waar we willen zijn.”

Kun je iets vertellen over de nieuwe video?
“We hebben ambitieuze plannen voor een aantal video’s, waarvan we trouwens nog maar moeten zien of die uitgevoerd kunnen worden. Maar voor de eerste clip wilden we graag een lyric-video. De video is gemaakt met een Critter & Guitari-videosynth en hierin komt de kleur geel en het lettertype uit het artwork naar voren. Ons artwork en foto’s zijn eigenlijk altijd zwart-wit geweest, maar bij deze single en dit album komt daar de kleur geel bij. In de kleurenpsychologie staat dit symbool voor de thema’s van dit album.”

Wat zijn de plannen voor 2020?
“We openen het jaar met een officiële show op Eurosonic. Dan de release van het album en een leuke clubtour. We zijn weer bezig met het plannen van een UK-tour en willen graag naar Duitsland. Verder zijn we een relatief productieve band en werken we dus altijd aan nieuwe liedjes. Het zou geweldig zijn als we in 2020 nieuw materiaal op zouden kunnen nemen.”