New Music

In première: LOVE COUPLE keert na twee jaar terug met het zeer aanstekelijke Find Martin


28 juni 2019

Bijna twee jaar na de primeur van eerste single Chinatown keert LOVE COUPLE dan eindelijk terug met een nieuwe single. Ook Find Martin kenmerkt zich door de aanstekelijke elektrorock-mix met een vleugje eighties. Voeg daar nog even een lekkere eigenwijze attitude aan toe en LOVE COUPLE heeft wederom een verslavend (pop)liedje in elkaar gefrutseld. Vandaag gaat de clip bij ons in première en spreken we zanger en drummer Kick Kluiving over Find Martin en hoe het verder gaat met de band. 

LOVE COUPLE maakte de afgelopen jaar indruk tijdens de Popronde en onder meer op Grasnapolsky. Daarnaast heeft de band net een tour achter de rug door Engeland en wordt er vandaag doorgepakt met een nieuwe single. Find Martin is in tegenstelling tot Chinatown iets melodieuzer dan zijn voorganger, maar minstens zo dwars. Zo krijgt zangeres Renée Meijer de vrijheid om haar stem te laten horen in de coupletten. ‘Search the wrong places. Where the fuck are you at’, zingt ze gefrustreerd op de elektronische beat. Op de achtergrond horen we Kluiving de titel roepen terwijl gitarist Luc Debuyser los gaat op zijn gitaar. Vooral zijn solo op het einde is indrukwekkend. 

In de video volgen we de zangeres die op zoek is naar haar Martin, terwijl we beelden zien van romantische taferelen tussen de twee vocalisten van de band. Meijer loopt al zoekend door de straten, strand en rolt zelfs een keer van een zandberg af. Voeg daar nog even de beelden van de drummer aan toe die luguber voor de camera poseert met dikke wallen terwijl hij biertjes drinkt en peukjes rookt. 

Via de telefoon spraken we met de drummer en zanger van LOVE COUPLE, om te checken hoe het met de band gaat, wie die Martin toch is en wat we kunnen verwachten van de EP. 

Hoi Kick, wie is die Martin waar jullie over zingen?
“Voor ons heeft het een betekenis maar we vinden het leuk om het mysterie rondom Martin te behouden. Veel mensen bedenken namelijk zelf waar het over gaat. Zo denken sommige mensen dat het gaat over een zoektocht naar je drugsdealer, anderen denken dat het gaat over een obscuur, uit de hand gelopen huisfeestje of over de onbereikbare love of your life.”

Hoe is de video tot stand gekomen?
“De video is volledig DIY gemaakt. Zo is een deel opgenomen lopend door de bruisende straten van Londen en Brighton, maar ook om vier uur ’s nachts in een kraakpand. Het sociale leven van Renée heeft ondertussen een flinke tik gehad door alle uren die in de edit zijn gaan zitten. Maar we zijn blij dat ons kindje nu de wereld in kan. De clip is de eerste in een vijfdelig verhaal.”

Wat is het verhaal van de video?
“Net zoals de song, houden we ook de clip graag voor eigen interpretatie.”

Waarom duurde het eventjes om de nieuwe single uit te brengen?
“Na Chinatown hebben we veel gigs gedaan, geschreven en wilden we naar de studio. Samenwerkingen met andere mensen verliepen niet altijd succesvol, omdat wij best kritisch zijn. Na de Popronde zijn we onze prinsen David Hoogerheide en Tijmen van Wageningen tegengekomen. Wij hebben onszelf toen tijdelijk opgesloten, maar nu zijn we weer terug.”

Hoe gaat het verder met LOVE COUPLE? 
“Goed. Deze zomer gaan we festivals spelen zoals Misty Fields, Nijmeegse Vierdaagsefeesten en Hongerige Wolf. In september brengen we onze EP uit. De release wordt gevierd in de bovenzaal van de Melkweg. Daarna willen we eigenlijk heel graag terug naar Engeland. De shows waren daar super leuk, de mensen luisteren daar met volle aandacht naar de muziek en zijn erg enthousiast.”

Kan je wat meer vertellen over de opnames van de EP? 
“We hebben eerst opgenomen met David van der Heijden, die onder andere toetsen speelt voor Kovacs. Hele vette guy. De opnames waren lekker rauw, maar we wilden de muziek ook wat strakker en meer aandacht voor het elektronische aspect van de muziek. Toen hebben we contact gezocht met producer Tijmen van Wageningen. Samen met David en Tijmen hebben we uiteindelijk de liedjes afgemaakt in Tijmen’s studio The Womb in Den Haag. Die samenwerking was echt fantastisch. Sommige liedjes hebben we toen opnieuw opgenomen en compleet veranderd.”

Wat kunnen we van de EP verwachten? 
“Op de EP zijn meer krautrock-invloeden aanwezig. Er is meer diepgang in de muziek en de teksten zijn persoonlijker. Het is wat je verwacht van LOVE COUPLE, maar wat je dan ook weer niét verwacht.”

Wat zijn de verder plannen?
“EP-release in de Melkweg, 20 september. Schrijven. International. Check the interwebz.”