New Music

In première: de zoete elektrorock-mix van LOVE COUPLE op debuutsingle Chinatown


1 november 2017

Je weet het: bij The Daily Indie vind je dagelijks allerlei nieuwe bands en artiesten. Vandaag hebben we wel echt een gloedje-gloedje nieuwe band voor je: LOVE COUPLE! Behalve dat de band uit vier muzikanten bestaat, weten wij verder ook niet zo veel. Behalve dat we de single Chinatown waanzinnig groovy en verslavend vinden en die vandaag bij ons in première gaat! 

Na het drukken op play, worden we direct in een zoete mix van hedendaagse elektronica, pop en rock gezogen. In de video zien we verkleurde zandvlaktes die doen denken aan een soort psychedelisch Teletubbie-land en beleeft het viertal allerlei avonturen in Chinatown. De muziek is dik, strak, tot de randjes ingekleurd. Maar wie zijn deze vier muzikanten? Hoog tijd om ze daar eens naar te vragen en te checken hoe synthpop-banger Chinatown tot stand is gekomen.

Hey guys: wie zijn jullie?!
“LOVE COUPLE bestaat uit Tristan Van Selm, Luc Debuyser, Kick Kluiving en Renée Meijer. We hebben elkaar ontmoet bij de Lidl in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. De vonk sloeg meteen over.”

En dat nummer: waar gaat het over?
“Chinatown is ontstaan bij het gevoel dat we kregen toen we dachten aan Chinees eten. De een werd misselijk de ander moest denken aan een liefde die woont in Chinatown. Geen beter idee was er dan de clip opnemen in Chinatown. Ook hebben we het gevoelige aspect proberen te verwerken in de clip…”

Wanneer zijn jullie live te bewonderen?
“Op 9 november in Sugarfactory tijdens Indie In Town met ook PEER, Jo Marches en Dan Hair. Op 22 december spelen we nog in ACU, Utrecht!”