New Music

In première: in de zoektocht naar ‘authentieke ruimte’ presenteert Canvas Blanco vandaag een speciale liveversie van I Made It Up


6 november 2018

Vandaag gaat de nieuwe single I Made It Up bij ons in première van Canvas Blanco, de Utrechtse band die alweer sinds 2012 bezig is en het debuut Call Me Lucky Fat Or Skinny uit 2015 binnenkort op zal volgen met Exilio. Vandaag laten we een dikke live-versie van de nieuwe single online gaan en interviewen we de band over waar hij zoal mee bezig is.

Krakende en mistige gitaren die je aan Suuns doen denken openen de sessie van I Made It Up, waar de band zichzelf in een zwart-groene setting neer heeft gezet van het albumartwork en zijn mystieke single tot in de puntjes live vertolkt. De zang glijdt als een vis in het water door de subtiele drums en het onheilspellende orgel vult de muzikale gaatjes op, wat resulteert in – zoals de band het zelf met een mooie term noemt: Europicana. Niet alleen klinkt het als een klok, de complete huisstijl rondom het album is eveneens tot in de puntjes verzorgd. Van de clip tot concertposters en Facebook-filmpjes, in alles zie je de vormgeving van Jedi Noordegraaf voor Exilio terug.

De band speelt binnenkort nog een aantal exclusieve listening party’s in Austerlitz en Kraggenburg, waarvan je de data hier vindt. Maar eerst leggen we zanger Jozua Koffeman nog een aantal vragen voor over de band, de single en het album.

Waar zijn jullie op het moment allemaal mee bezig?
“Op dit moment zijn we bezig voorbereidingen te treffen voor de release van het nieuwe album Exilio. Dit zal officieel begin 2019 in eigen beheer uitkomen. We hebben dankzij een trouwe following ons album volledig kunnen crowdfunden via Voordekunst.”

Waar gaat deze nieuwe single over?
“De eerste single I Made It Up gaat over de kracht van verbeelding. Het is een song waarin iemand zich feitelijk in een isolement bevindt, maar in gedachten op zoek gaat naar een nieuwe manier om tegen dingen aan te kijken. Niet direct kunnen ontsnappen aan restricties en kaders en tegelijk daarbinnen toch een soort vrijheid probeert te ontdekken. We hebben dat gevoel geprobeerd naar muziek te vertalen door onze verbeeldingskracht zoveel mogelijk de ruimte proberen te geven.”

“Iets in ons wil dan ook graag de randjes opzoeken van ‘popmuziek’ en maken we het graag wat exotischer waar mogelijk. Het is voor ons een zoektocht naar ‘authentieke ruimte’, liefst een beetje wegsturend van wat er al in overvloed lijkt te zijn.”

Hoe is de video tot stand gekomen?
“In anderhalve dag hebben we deze clip samen met nog drie liedjes van het nieuwe album live opgenomen in samenwerking met Jesse Immanuel Bom, hij is onder meer van 27tapes. We hebben dit gedaan in een sfeervolle oude schuur die we mochten ombouwen en aankleden in de stijl van het artwork. De schuur stond op het terrein van een geluid en lichtverhuurbedrijf van een vriend van ons en zo hadden we allerlei technische benodigdheden binnen handbereik.”

Wat zijn de plannen zijn met de band voor de komende tijd?
“De komende periode staat in het teken van de release van het album. Stapsgewijs zullen we het verhaal erachter als het ware openvouwen, met als doel de luisteraar helemaal onder te dompelen in de wereld van Exilio. Er zit veel moois in het verschiet dat we de komende tijd zullen lanceren. Denk aan videoclips, singles en speciale optredens.”