New Music

IN PREMIÈRE: de scheurende twang van Mexican Surf op nieuwe single In A Cloud


17 april 2017

Goed nieuws om de week mee te beginnen: onze garagebroeders uit Oss van Mexican Surf hebben een nieuwe clip uit. Op 22 april presenteert de band zijn nieuwe en eerste EP Stay Away in De Groene Engel met support van Mind Rays, maar niet voordat de single en videoclip In A Cloud in première gaat bij The Daily Indie.

Vorige week zagen we de band nog over het podium gieren als support van BARTEK in een uitverkochte Cinetol, aanstaande zaterdag mag de band het dus in Oss gaan doen tijdens een thuiswedstrijd. Als we de nieuwe single horen en de eerder uitgekomen single Stay Away, staat de band in ieder geval al met 1-0 voor. Strakke garage in de lijn van together PANGEA, met lekker veel twang en fuzz op de gitaren en een stoere snik in de vocalen.

Om echt nog even wat meer te weten te komen, vroegeen wij bassist Stef Leijten naar wat meer informatie rondom de clip en de nieuwe EP.

Waar hebben jullie die Stay Away EP opgenomen?
“We hebben onze EP opgenomen in El Blanqueo Studio, dat is de studio van Robin van Saaze, ook wel bekend als Robbing Banks. Hier hebben zij enkele nummers opgenomen voor de Stay Away EP. Deze zal 22 april digitaal gereleased worden op Spotify, Soundcloud en Bandcamp. Daarnaast komt er een 7-inch, die uit wordt uitgegeven door Waaghals Records tijdens Record Store Day.”

Vertel ons eens wat meer over die clip.
“In A Cloud is de tweede single van onze EP. In deze clip worden de teksten in beeld gebracht door middel van een animatie met typische Dios Los Muertos-achtige kleuren. De video wordt gemaakt door Dana Alink, student op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Het nummer gaat over onbetrouwbaarheid, onzekerheid en opkropping binnen een relatie. Je denkt gevonden te hebben waar je naar op zoek was, maar wordt in de steek gelaten met de harde realiteit: vreemdgaan. Er ontstaat verwarring en onbegrip. Je wenst dat je er nooit eerder aan was begonnen.”

En de komende tijd: wat gaan jullie allemaal uitspoken?
“We gaan lekker veel spelen om de EP te promoten. De shows met BARTEK en The Wytches zullen waarschijnlijk de hoogtepunten worden van onze releasetour in april. In de maanden daarna zullen we nog een paar optredens en festivals doen zoals Gaellus Open Air en Pedro Pico Pop. In de zomer gaan we weer flink schrijven en in september én in oktober zullen er singles uitkomen die onlangs weer bij Robin zijn opgenomen.”

 

 

LIVEDATA MEXICAN SURF:
22-04: Waaghals Arnhem (vroeg op de middag) + Nijmegen (laat op  middag) Recordstore Day Vinyl Release VINYL 7” Release op Waaghals Records
22-04: Groene engel, Oss EP RELEASE (w/Mind Rays (BE))
27-04: Kingsday Festival Grenswerk (Venlo)
30-04: ’t Stroomhuisje (w/The Wytches (UK) (Eindhoven)
28-04: Hall Of Fame (w/Bartek & 45ACIDBABIES & Lookapony) (Tilburg)
20-05: Café Royal (Mill) + De Sneeuwvlokjes
26-05: De Nieuwe Anita (Amsterdam) (w/ Vergangenheit)
27-05: Café De Walrus (Groningen) (w/ OOO)
04-06: Gaellus Open Air (Tienray)
24-06: Pedro Pico Pop (Raalte)