New Music

In première: Floris Bates is zijn jonge jaren nog lang niet vergeten op Me And Lon On Dex


11 oktober 2019

Floris Bates ken je wellicht al van zijn goed foute muziek en zijn al even seksuele, kitscherige clips. Na een tijdje weggeweest te zijn, maakt hij vandaag zijn comeback met de nieuwe single Me And Don On Lex, waarvoor hij zijn eighties-synthesiser even thuis laat en hij het pad insloeg dat naar humeurige new wave leidt. Wij laten hem voor je in première gaan en vertellen je hoe het zit.

Het recept voor elk succesvol outsider-popnummer is eigenlijk cliché, maar oh zo simpel. Je pakt een aantal problemen, stopt ze in een glinsterend liedje en geeft het een bijpassende muziekvideo die zo in Windows Movie Maker gemaakt had kunnen zijn. Dat heeft Floris Bates gedaan en hij komt er heerlijk mee weg. Tussen de rammelende gitaarrifjes en Joy Division-achtige gestapelde vocalen door gaat Me And Lon on Dex vooral over één ding: hard gaan. Goed doorhalen op Dex (AD(H)D-medicatie red), je eigen drugs mengen en op je veertiende al je wildste leven leiden. De bijgesloten clip is dan ook een product van beelden van oude en energieke shows van Floris Bates en zijn band en fraaie illustraties met een trashy randje.

Je zou denken dat dat allemaal maar oppervlakkig gedoe is, maar in de blik die dit nummer op Bates zijn wereld werpt, zit een boel onuitgesproken diepte. Het is allemaal onderdeel van het personage op Nasty Love, zijn debuutplaat die op 25 oktober verschijnt via Geertruida.