New Music

In première: Floris Bates is op Celebrity Sex Tape nóg freakier dan je van hem gewend bent


7 december 2016

Wij van The Daily Indie waren vanaf het begin al totally hooked aan de eerste Baby I Made You a Mixtape EP van Floris Bates. Voor degenen die niet bekend zijn met deze gekke Haarlemmer, bij dezen Floris Bates in drie kernwoorden: catchy, liefdesproblemen en lo-fi.  

Na anderhalf jaar is hij terug met een nieuwe single genaamd Celebrity Sex Tape, die gelukkig even freaky is als het werk dat we van hem kennen. Celebrity Sex Tape begint met een toepasselijk intro waar Paris Hilton te horen is op een van haar, jaja, celebrity sex tapes. Gevolgd door eighties-klinkende synthpartijen, foute beats en nét niet valse gitaarlijnen, is Celebrity Sex Tape een typische Floris Bates-track waar wij zo gek op zijn. De gelijknamige EP zal 12 december verschijnen op Geertruida (het label waar Bates tevens zijn band vandaan heeft gehaald).

De band een keertje live checken? Dat wil je! Floris Bates is vandaag zelfs nog live mee te pakken in Patronaat met Fai Baba en komend jaar onder meer op Grasnapolsky-festival.