New Music

In première: Fil Bo Riva drijft ons richting de hemel met zijn korte film bij Different But One


15 april 2019

Onder het motto ‘het duurt even, maar dan heb je ook wat’, brengen we vandaag de videoclip Different But One in première. Maak je geen zorgen, we hebben het nog steeds over muziek. De korte film hoort namelijk bij het langverwachte debuutalbum van Fil Bo Riva: Beautiful Sadness.

Filippo Bonamici, de man achter de artiest, werd geboren in Rome, groeide op in Dublin en leerde het vak in Berlijn. In 2016 verscheen zijn eerste EP, If You’re Right, It’s Alright. De sterke en ruige stem die we daarop hoorden, werd een beetje gepolijst voor Beautiful Sadness, dat een breed kleurenpalet van Fil Bo Riva laat horen.

Om het creatiefste en tevens langste nummer extra kracht bij te zetten, werd er een korte film gemaakt. Ruim negen minuten lang worden we, begeleid door prachtige vocalen en akoestische gitaarpartijen, richting de hemel gedreven. De film versnelt dat proces een beetje, met Bonamici in een wit, volledig doorweekt, gewaad. Of het echt een goed plan is om je gitaar mee het water in te nemen, dat laten we in het midden, maar dat het er prachtig uitziet, dat is zeker.

Enige absurditeit wordt altijd gewaardeerd en al helemaal als die in de vorm van een gorilla komt. Een – niet eens subtiele – verwijzing naar het ontzettend catchy Go Rilla. Van daaruit beland je opeens in een dorp dat zo uit een western-film lijkt te komen. En van cowboys gaan we weer door naar de gorilla, het is eens wat anders dan een typische performance-clip. Beleef het vooral zelf!