New Music

In première: Elefant speelt met hiphopbeats en Bulgaarse koren op nieuwe single Water Always Flows Down


31 oktober 2019

Elefant is al helemaal klaar voor het nieuwe jaar: met een nieuw album in het vooruitzicht, een tour die eraan zit te komen en vandaag schakelen we alvast een versnelling door met de première van de nieuwe single Water Always Flows Down.

Een nummer dat op het album Bejahung verschijnt en volgens de band gaat over over het relativeren van onze leventjes. Het resultaat is die typisch eigentijdse Vlaamse mokka-bruine sound die direct je gehoor in springt, maar spannender is de mix van een tikkende hiphop-beat met zuigende synthesizers en invloeden van Russische en Bulgaarse koormuziek.

De band, met leden van The Van Jets en Future Old People Are Wizards, is lekker ongemakkelijk met dubbelzinnige teksten en liveshows waarin de band in roze pakjes en witgeschminkte gezichten je alle kanten opslingert. Wij wilden graag wat meer weten over het nieuwe werk van de band en stelden Elefant een aantal vragen.

Waar zijn jullie op het moment allemaal mee bezig?
“Wij zijn vooral aan mediteren geslagen. Yin en Yangkee Pankee, weet je wel. Het is belangrijk om op de juiste spirituele golflengte te zitten als je Elefant-muziek speelt. Verder plannen we onze spread-the-bejahung-tour voor begin 2020.”

Kun je ons iets meer vertellen over de nieuwe single en hoe deze is ontstaan?
“Ik ben al heel lang fan van koormuziek, vooral dan van Russische en Bulgaarse koormuziek. Ik had zin om die te combineren met een hiphopbeat en akkoorden die niet typisch des koors zijn. Tekstueel is het een ode aan water, bron van alle leven. En het is een relativering van het menselijke: wat er ook gebeurt in onze leventjes, water zal altijd naar beneden stromen! Verder zitten er in dit nummer 2 eurosong-modulaties.”

Wat is het verhaal achter de videoclip?
“Wolf en Curck Curtis – onze visuele visionair – hebben de clip gemonteerd. Onze vorige clips waren nogal beeld overdadig en nu wilden we iets eenvoudig en rustig.”

Er komt een nieuw album aan, hoe zag het schrijf- en opnameproces eruit van de plaat?
“We wilden voor de tweede plaat heel ontoegankelijke, overstuurde drek schrijven, maar er kwamen vooral schone dinges op ons pad. In tegenstelling tot de vorige plaat, waar alles live is opgenomen, is deze plaat laagje per laagje opgenomen. Zodat we sonisch alle vrijheid hadden.”

Wat zijn jullie plannen voor de komende tijd?
“Onze plaat komt uit op 24 januari 2020 via 9000 Records. Daar kijken we lekker hard naar uit. De release-show en tour en allerhande worden gepland!”