Nieuws

In première: DJHAGY gaat op zoek naar het ‘Berlijn’ in zichzelf en komt met het sterke This Is What You Want


13 maart 2018

Vandaag mogen we een zeer mooie video in première brengen en wel de allernieuwste van DJHAGY. Het gaat om een clip bij het nummer This Is What You Want. Liefhebbers van een duistere mix van shoegaze, krautrock en dromerige pop: blijf zeker hangen en laat je verrassen. 

This Is What You Want is een bijzonder doordachte track die tot in de puntjes is uitgewerkt. Dit nieuwe nummer van de band gaat diep en door een sublieme mix komen alle elementen van het nummer in een spiraalvorm naar boven zweven. Synthesizers, dikke bassen, vlijmscherpe drums en de slow grooving vocals van zanger Maurits. De drie heren gingen voor de videoclip aan de slag met illustrator Munir de Vries (die onlangs nog onze profielfoto maakte), schoten beelden in Berlijn en maakten daarmee de song nog net een stukje Duitser dan dat ‘ie mogelijk al klinkt met de strakke Kraftwerk-synths.

Voor nog wat meer informatie bij This What You Want, vroegen we de band ons wat meer achtergrond te geven over de song, de video en wat DJHAGY allemaal van plan is!

De song
“De nieuwe single is een meer eclectischere en poppier single. Het geeft wat meer de dansbare vibe weer die we ook graag in onze live-set over willen brengen. This is What You Want is qua lyrics wat meer repetitief, een muzikaal mantra over wat je nou daadwerkelijk wilt. Tegelijkertijd willen we de muziek en de tekst zelf z’n werk laten doen, het is eigenlijk het mooist om er je eigen interpretatie op los te laten.”

De video
“Het uiteindelijke resultaat was oorspronkelijk helemaal niet het idee. Daarom, vinden we zelf, is het heel erg vet geworden. In de eerste plaats komt dat vooral door Munir de Vries, ook voor deze video hebben we weer samengewerkt met hem. Naast dat het tof is om met Munir te werken, past zijn stijl heel erg bij onze creatieve laag. De beelden zijn voor de oplettende kijker geschoten in Berlijn, zijn op zichzelf niet heel bijzonder. We vinden Berlijn gewoon een hele toffe stad, er heerst daar altijd een creatieve vibe. De geschiedenis zal daar vast en zeker een reden voor zijn, niet voor niets gingen Bowie & Iggy Pop die kant op. Misschien hebben we qua muziek ons daar ook wel een beetje door laten inspireren.”

DJHAGY
“Anders dan de naam doet vermoeden, is DJHAGY een drie-koppige band, vallend onder de genres psychedelische pop, shoegaze, krautrock en een beetje dreampop. Bestaande uit Maurits die de vocals, gitaar en tracks schrijft, Floris is gitarist en producer van het geheel en Tijmen verzorgt dancebeats en ritme als drummer. Denk hierbij live aan een geluid tussen Wild Nothing, Slowdive en Föllakzoid.”

Plannen voor 2018
“In 2018 willen we vooral veel spelen en er zijn een hoop nieuwe ideeën voor nummers. Bovenaan het lijstje staan de liveset, samen met het uitbrengen van een LP. Het meer eclectischer, poppier geluid, naast de vaak stuwende en dromerige nummers die onze set vooral kenmerkt, zullen we nog meer op gaan zoeken…”