New Music

In première: de uitgesponnen psych-psalmen Too Young van The Mighty Breaks, live op V11 in Rotterdam


13 september 2017

Leer ons de jongens van The Mighty Breaks kennen! Zes opgeschoten jongeren uit de ghetto’s van Voorschoten, die Nederland onveilig maken met dreinende psych en smerige garage. Nu gaat de band binnenkort ook naar Italië om te laten zien hoe het is gesteld met de psychedelica in de lage landen. Een voorproefje is er in de vorm van een waanzinnige live-opname op V11 in Rotterdam, die bij ons in première gaat vandaag!

Onlangs legden we de band nog op de snijtafel tijdens een interview, wat een keertje tijd werd, aangezien we de band al sinds 2014 volgen toen de band nog The Breaks heette. In de tussentijd is de band muzikaal flink gegroeid en hoor je in de live0-opnames duidelijk dat de band muzikaal veel dieper gaat dan een aantal jaar geleden. Eerder dit jaar bracht de band zijn zelfgetitelde debuut-EP uit waarvan wij nog de single Monster Energy in première lieten gaan.

Het nummer Too Young staat ook op die EP, alleen daar duurt ‘ie maar tweeënhalve minuut en in Rotterdam bijna zes minuten. En eigenlijk is dat veel lekkerder: de uitgesponnen psych-psalmen doen denken aan The Brian Jonestown Massacre en Guided By Voices. Inclusief een zeer brakke camera die het geheel gefilmd heeft, is het helemaal old skool lo-fi. En daar houden we wel van.