New Music

In première: de shoegaze glinstert je tegemoet op de nieuwe single Stare Into The Sun van TWINS


13 maart 2018

Maart blijkt weer eens een bijzondere productieve nieuwe muziek-periode te zijn en de stroom aan frisse bandjes lijkt voorlopig ook niet op te houden met vandaag TWINS. Een fris duo uit Amersfoort dat zich op dromerige pop stort, met als gevolg de nieuwe single Stare Into The Sun.

Er zal vast links of rechts een plaatje van Slowdive, Klangstof en DIIV in de kast staan bij Tim Thomassen en Ilse van Puijenbroek van TWINS; gezien de gedragen, weidse en lichte soundgaze-sound van de band. Het eindresultaat klinkt als een klok, wat ook geen wonder is aangezien Jurriaan JJ Sielcken (oa. Jett Rebel, Stillwave, Orange Maplewood) achter de knoppen zat bij het mixen en masteren van de track. En over die video zijn we niet minder enthousiast, want die werd gemaakt onder leiding van Britt van Sloun.

Om wat meer over de single te weten te komen, gingen er wat vragen en antwoorden heen en weer tussen TWINS HQ en TDI HQ!

Wie zijn jullie en waar zijn jullie als band mee bezig? 
“Wij zijn TWINS, een dreampop-band uit Amersfoort. We zijn een tweemanschap, maar live spelen we met z’n vijven. Vorig jaar hadden we ons debuut op Record Store Day, waar we onze eerste single Trigger uitbrachten. En nu is het dus tijd voor onze eerste video!”

Hoe is de nieuwe video tot stand gekomen?
“Eigenlijk ontstond het idee voor een video met maskers in Museum Boijmans in Rotterdam. Hier was een expositie over Amsterdam Noord, waarin maskers een bepaald type buurtbewoner voorstelden. De mystiek rondom maskers trok ons enorm en al gauw wisten we Britt van Sloun warm te krijgen voor dit idee. Met Britt hebben we al eens eerder samen gewerkt en dat wilden we graag weer. Ze zette een mooi plan op poten, er was alleen een probleem: ze woont nu in Colombia. Uiteindelijk was dit alleen maar in ons voordeel, want onze clip is dus in Colombia opgenomen. Dit heeft ons mega mooie beelden opgeleverd!”

Waar gaat de nieuwe single over?
“Stare Into The Sun gaat over verblind zijn door een schijnwaarheid. Het beschrijft het gevoel wanneer je je zo erg in iets vastbijt en daardoor de wereld om je heen – waar het eigenlijk om gaat – niet meer ziet. Daarom hebben we met Britt gekozen voor de quote uit 1984 van George Orwell. Hierin wordt een wereld beschreven waarin je elke waarheid zou kunnen betwisten, waar kan je eigenlijk nog op vertrouwen?”

Wat zijn de plannen voor de rest van het jaar?
“Het komende jaar willen we sowieso veel live spelen, dat is natuurlijk waarvoor we het doen. Daarnaast gaan we deze zomer de studio in om nieuw materiaal op te nemen. Hiervoor slaan we weer de handen ineen met Jurriaan Sielcken, met wie we ook hebben samengewerkt aan deze single.”


 

LIVE-DATA TWINS
17 maart
– Altstadt, Eindhoven
22 maart – Paardcafé, Den Haag
25 maart – Lazapalooza, Leiden
1 april – POD Parade in Hijgend Hert, Breda
7 april – St. Joseph Festival, Amersfoort
5 mei – Bevrijdingsfestival, Utrecht