New Music

In première: de nieuwe en mysterieuze elektrosingle Psycho met bijbehorende videoclip van het Armeense duo LIANA


16 juni 2018

Als je van mysterieuze elektropop met hier en daar een snufje oosterse pittigheid houdt, is de nieuwe single Psycho van de zussen Lia en Lena oftewel LIANA zeker iets voor jou. Het duo is zelf Armeens/Turks en hecht veel waarde aan deze roots. In de single hoor je dan ook overduidelijk invloeden uit deze regionen. Ook wel een interessant feitje: LIANA is helemaal voor het heft in eigen handen nemen, de zussen schrijven alles zelf, produceren én regisseren.

Zo ook de video van Psycho, een clip die wordt ingeleid met een Turks gedicht, wat de boodschap van het nummer in een notendop samenvat:

“Soms is niet alles wat het lijkt, je moet dieper zoeken.
De littekens zijn niet met het blote oog te zien, maar de onderliggende pijn zal er altijd zijn.
En dit zul je altijd met je meedragen.”

Waar dit gedicht eigenlijk op neerkomt, is dat ondanks dat je van buiten aan iemand niets kunt zien, er van binnen een storm woedt. Een wervelwind van emoties, waaronder woede en lust. Uit de songtekst is af te leiden dat dit verhaal gaat over een vrouw die met alle macht alles en iedereen om zich heen probeert te manipuleren. Echter, de bijbehorende video laat een andere kant van dit verhaal zien, namelijk het manipuleren van jezelf.

Iedereen zit weleens in de knoop met zichzelf en dat is helemaal prima. LIANA wil met de video een beeld geven aan deze strijd en hoe je je soms moet overgeven aan al je diepgewortelde emoties. Het in jezelf moeten kijken wordt uitgebeeld in de video door een spiegel: je kunt immers jezelf letterlijk zien wanneer er een spiegel voor je staat. De laatste zin van het nummer maakt dit hele verhaal nog wat inzichtelijker: “I’ll be your nightmare, pleasure and pain.

In het kort: we zijn allemaal onze eigen beste vriend en tevens ergste vijand. De melancholie van dit verhaal zit verpakt in een trippend jasje van elektronische poppy beats die inslaan als bliksem. LIANA laat met deze single zien en horen dat dit soort gevoelige onderwerpen ook overgoten kunnen worden met een dansbaar sausje.

Optreden laten de zussen nog even op zich wachten, maar vrees niet. Later dit jaar brengt het duo een nieuwe EP uit en dit zal uiteraard gepaard gaan met een paar shows. Stay tuned!