New Music

In première: de nieuwe single Breathe van triphop-sensatie FENN


26 september 2017

Triphop galore vandaag op The Daily Indie: wij mogen namelijk de nieuwe single van FENN in première laten gaan. We hebben het over het nieuwe nummer Breathe, een triphop-banger vol donkere beats en bijtende synths.

FENN, ook wel Fenneke Schouten, maakt muziek die uitstekend geschikt is voor liefhebbers van onder meer FKA twigs, Zebra Katz en Arca. Een paar jaartjes geleden ging de band (live wordt Schouten aangevuld door Frank de Boer) als een speer, deed het aan de Popronde mee, stond het in de finale van de Grote Prijs van Nederland, op Eurosonic, Noorderzon en bracht FENN in 2014 de debuutplaat Bring Me Fire uit.

Na een vliegende start besloot Schouten even een stapje terug te doen om te werken aan nieuw materiaal. Met intuïtie en onmacht als terugkerende thema’s, vertolkt FENN in haar muziek alle tegenstrijdigheden in haar leven. Breathe gaat volgens de band “over sekse, verleiding en weerstand in een dialoog over terughoudendheid en overdenkingen. Een intieme woordenwisseling die de wrijving beschrijft tussen een onmogelijke aanraking en niet plaatsbare band tussen twee mensen.”

FENN live zien? De eerstvolgende show van de band is 6 oktober tijdens Rebel Sessions in Groningen, meer shows vind je onder de Soundcloud-link.

 

Meer live-shows
06-10 Rebel Sessions, Groningen w/ Sjors Veenhuis
07-10 Aardappelfeest, Hornhuizen w/ Electropoëzie
28-10 DOOR, Dordrecht w/ A Fugitive
09-12 Vrijplaats Leiden, Leiden w/ TBA