New Music

In première: de muzikale wildfire van Car Pets verspreidt zich verder via de nieuwe video bij Hell On Earth


23 mei 2018

Nog niet zolang geleden hadden wij de eer om een prachtige nieuwe Car Pets-video in première te laten gaan en vandaag is het opnieuw raak. En wel met de video bij het nummer Hell On Earth, het openingsnummer van die fabuleuze debuut-EP Drive Without Snake.

Bij de vorige première las je al van alles over het ontstaan van de band en waar Car Pets allemaal mee bezig is. In de tussentijd hebben wij die nummers van de bands nog regelmatig opgezet en genoten van die duivelse gitaartjes en naargeestige vocalen. Hell On Earth is wel een favorietje, met die typische falsetto van Niek Pronk en de hell-oh-na-na-na-na-na-na.

Waar gaat dit nummer over voor jullie?
“De tekst van dit nummer komt uit een bizar trippy undergroundcomic van Joakim Drescher, een vriend van Niek. In deze comic maakt een kwaadaardige spinnenheks mensen tot gitaarzombies en op het hoogtepunt van dit alles wordt een een vloek verspreid via het waternetwerk. Dit stuk is de tekst van het nummer.”

All you need is one drop,
in the main water supply
and the spell will spread like
wildfire!

En de nieuwe clip, hoe is die tot stand gekomen?
“Voor de clip heeft Niek materiaal gebruikt uit een openbare database. Het nummer en de clip zijn dus deels gebaseerd op gevonden materiaal omgevormd tot een nieuw werk. In de clip wordt via beelden, die stammen uit de jaren veertig, vijftig en zestig, een verhaal vertelt over een stof die wordt verspreid in het water en mensen ziek maakt. Dit verhaal grijpt dus in op waar het nummer uit is ontstaan, de comic van Joakim (uitgegeven via Terry Bleu, red.).”