New Music

In première: de experimentele lofi-collages op Endless Dreams van The World Of Dust


5 oktober 2017

Stefan Breuer is een bekend figuur geworden in de fijnproevende indiefolkwereld van Nederland. Zo speelde hij onder meer in Findel, I am Oak, Lost Bear en The Subhuman. Ondertussen richt hij zich nu helemaal op zijn soloproject: The World Of Dust. Bij ons gaat ziet vandaag de videoclip bij het nummer Endless Dreams het licht. Droom met ons mee. 

Sinds 2013 is Breuer bezig met zijn project, wij ontdekten hem in datzelfde jaar met een bijzondere luistersessie in de duistere krochten van Tivoli Oudegracht, waar Snowstar Records zijn tienjarige feestje destijds vierde (lees hier ons nostalgische fotoverslag). Later hielden we hem in de smiezen en schreven we onder meer een review over zijn album Bhava. Door de jaren heen maakte hij meerdere bloedmooie albums die liefhebbers van Mount Eerie en Sun Kil Moon zeker kunnen waarderen. Breuer zijn liedjes zijn experimentele lofi-collages, allemaal kleine wereldjes die op zichzelf een heel universum aan beelden, kleuren en klanken zijn.

Dit jaar verscheen zijn nieuwe album Golden Moon, waarvan de single Endless Dreams afkomstig is. De laatste jaren maakte hij voor The World Of Dust ook zijn eigen visuals en breidde dat voor deze clip uit met beelden uit zijn jeugd. Zelf vertelt Breuer over de videoclip: “Een tijdje terug kwam mijn moeder met het verzoek twintig oude Hi8-bandjes uit de periode 1992 tot 2003 te digitaliseren. Dertig uur aan filmmateriaal, van verjaardagen tot voorspeelavonden, van schooluitjes tot vakanties. Een schat aan materiaal voor een nostalgicus zoals ik.”

The World of Dust doet dit jaar mee aan de Popronde en is 26 oktober te zien in Bar Bruut tijdens Popronde Leiden.