New Music

In première: broeder Dieleman geeft een eigen draai aan een bekend Bijbelverhaal op Jakobsladder


3 april 2020

Zeeuwse troubadour broeder Dieleman komt op 29 mei met zijn nieuwe album De Liefde is de Eerste Wet. Dat duurt nog even, maar voor die tijd mogen wij al wel zijn nieuwste single Jakobsladder met bijbehorende clip in première laten gaan.

Jakobsladder is gebaseerd op het Bijbelse verhaal van de schaapsherder Jakob. In dit verhaal krijgt Jakob, terwijl hij vlucht van zijn familie, halverwege een droom waarin engelen via een ladder neerdalen uit de hemel. Broeder Dieleman geeft in dit nummer een eigen draai aan dit verhaal: “Het lied onderzoekt de bezinning die een plek kan geven: een letterlijke plek met de aanwezige natuur, maar ook de figuurlijke plek van de persoon ten opzichte van de wereld. Zo vloeien symboliek en landschap, droom en daad prachtig samen in dit nieuw vertelde, oeroude verhaal van Jakob de schaapherder.”

De clip van Jakobsladder is gemaakt door Jonathan Sipkema, die ook al de clip voor Wat Doen We Met Het Verdriet maakte. In de clip wordt het verhaal van Jakob in beeld gebracht door middel van knipsels die Dieleman zelf heeft uitgeknipt om ze vervolgens op de muur van zijn winkel in Middelburg te projecteren. De inspiratie voor deze knipsels komt van Zeeuwse volkskunst uit de negentiende eeuw, tussendoor zien we Dieleman ronddwalen in hetzelfde besmeurde witte pak uit de eerder genoemde clip, die je hieronder vooral zelf eens moet bekijken!

Op 29 mei verschijnt de nieuwe plaat van broeder Dieleman via Snowstar Records, die je hier kunt pre-orderen.