New Music

In première: alles schittert in de nieuwe 27tapes-livesessie van Bounty Island


29 januari 2018

Bounty Island heeft een prima jaar achter de rug en laat 2018 niet koud worden om die lijn door te trekken. Het jaar wordt afgetrapt met een gloednieuwe 27tapes-sessie, waarin de band je opzuigt in het sprookje van Duizend-en-één-nacht.

Aan ons de eer om de clip als eerste te delen, waarin de band zijn song Hot Marijke speelt. Zeven minuten lang laat de band zien hoe groovy en zuiver het live is en visueel is het een pareltje van een sessie.Alles wat kan gloeien, gloeit in deze clip en het lijkt net alsof je in een discobal kijkt met de heerlijk shiny heerlijke pakjes van de bandleden.

Om even up to speed te zijn voor je de video bekijkt, stelden we Bounty Island nog een paar vragen over de band en de sessie.

Waar zijn jullie allemaal mee bezig geweest de laatste tijd?
“2017 was een druk jaar met veel toffe shows, maar vanaf Kerst hebben we even rust genomen. Er borrelen nieuwe ideeën en we willen ons vooral daar op gaan richten. Nieuwe muziek!”

2Hoe is deze sessie met 27tapes tot stand gekomen? 
“27tapes zijn livesessies die gefilmd en geproduceerd worden in Moon Music Studios van producer Wouter Budé. We kenden hem al doordat we er met andere projecten hebben opgenomen. En hij is een baas, dus toen hij ons vroeg stonden we een uur later op de stoep.”

Wat zijn de plannen voor 2018 met Bounty Island?
“Muziek maken! We willen veel gaan jammen met nieuwe ideeën en een nieuwe liveset gaan bouwen. We improviseren veel en willen voor het volgende album de songs al een tijdje spelen en zich laten ontwikkelen.”