New Music

Humo’s Rock Rally-winnaar The Calicos debuteert met onweerstaanbare americana-single Our House


3 december 2018

De tijd glijdt als zand door je vingers en zo is het alweer ruim een halfjaar geleden dat The Calicos de felbegeerde Humo’s Rock Rally op zijn naam wist te schrijven. Niet heel verbazend, want de zes americana-Belgen onder leiding van Quinten Vermaelen maken een partij pure en tijdloze liedjes! 

Om ze er maar weer eens bij te betrekken, maar liefhebbers van The War On Drugs worden wildenthousiast bij alleen al het horen van de intro van Our House, met liefhebbers van Wilco en Ryan Adams in de kielzog. Drums zonder poespas, een warme lap-steelgitaar, gitaren die door de sublieme mix waaien en de prachtige, krachtige Springsteen-diepte in de stem van Vermaelen. Het nummer dreint meer dan drie minuten over de prairie met de haren door je wind en je openstaande hemd dat goud schittert in ondergaande zon aan de vrije horizon.

Our House is een compact en perfect gebalanceerd liedje, schitterend opgenomen en een voorbode van een EP die nog moet verschijnen. Op het podium is The Calicos eveneens een muzikale orkaan die zonder medelijden over je heen dendert. De band speelt dit jaar nog drie shows in het Kortrijkse Den Trap op 15 december en in de Antwerpse De Roma op 21 december. Volgend jaar speelt de band onder meer op Ik Zie U Graag in Mezz.