Live

Motel Mozaique Festival viert 65-jarig bestaan van het iconische Groot Handelsgebouw met 65-uur durend programma


19 februari 2018

Motel Mozaique
19, 20, 21 april

 

Nog precies twee maanden en dan barst in Rotterdam de achttiende editie van Motel Mozaique Festival los. Eerder las je al over de eerste rij namen en de tweede rij namen voor het festival van 19 tot en met 21 april, nu maakt het MOMO wel een heel bijzondere samenwerking bekend. Het iconische Groot Handelsgebouw (naast Rotterdam CS) bestaat 65 jaar en gaat het hele festival non-stop gebruikt worden als festivallocatie.

Het programma dat maar liefst 65 uur  zal duren, gaat op vrijdag 19 april om 19:00 uur van start en duurt tot en met zondag 22 april 22:00 uur. Onderdeel van de line-up is onder meer Joep Beving, die om 6:30 uur een beeldschoon en melancholisch pianoconcert zal verzorgen tijdens de zonsopgang op zondagochtend. Festivalbezoekers kunnen zijn spel in de voormalige art-deco-bioscoop Kriterion beleven, wat al bijzonder op zich is.

Verder vindt de wereldpremière van het theatercollectief Wunderbaum plaats en een kunstinstallatie van Rosalie Wammes (Oh Thunder). Verder zijn er de bekend gidstochten, all-day breakfast en kun je genieten van het weidse uitzicht op het gigantische dakterras van 7.000 vierkante meter. De rest van de programmering wordt verzorgd door onder meer Operator, Rotown, BIRD, WORM, maar ook door het publiek zelf. Jij, dus!

Bouw je eigen feestje en krijg duizend euro in het vuistje
Hoe het zit: MOMO is op zoek naar wilde dromen van zijn bezoekers om op de nieuwe locatie los te laten. Fotografen, kunstenaars, muzikanten, designers, filmmakers, programmeurs en andere creatievelingen krijgen een unieke kans tijdens het festival. Van 19 tot en met 21 april mag je je eigen feestje bouwen in een verlaten kantoor, een 65-uur durende performance organiseren, een docu laten zien in voormalig bioscoop Kriterion, een expositie in de stilistische parkeergarage of een vintage-markt op het dakterras: alles is mogelijk. Zolang jij een tof idee hebt dat je voor 1.000 euro op kunt zetten, dan moet je uiterlijk 14 maart deze website bezoeken en je idee insturen.

Het Groot Handelsgebouw
Ons TDI-kantoor zit op zo’n drie minuten wandelen van het gebouw en de woorden ‘iconisch’, ‘imposant’ en ‘wederopbouw’ schieten je als vanzelf tegemoet. Met 110.00 vierkante meter oppervlak is het Nederlands grootste bedrijfsverzamelgebouw. Beneden en bovenop het gebouw vind je alle soorten horeca en winkels, daartussen in de meest uit uiteenlopende bedrijfjes en ondernemers. Het is een immens project, dat na het bombardement van Rotterdam wordt ontworpen door Huig Maaskant. Het gebouw speelt een belangrijke rol in de Nederlandse wederopbouwarchitectuur en is nog steeds een ‘zo-gaan-we-het-aanpakken-voorbeeld’ voor het huidige Rotterdam.


 

WEBSITE MOTEL MOZAIQUE | FACEBOOK-EVENT | TICKETS