New Music

FEET laat zijn Madchester-kant horen op zijn nieuwe single English Weather


8 februari 2019

Op basis van de nieuwe single van FEET vinden we dat Britse weer nog niet zo erg. Vorige maand zagen we de band nog op ESNS en hoewel de bandleden zelf beweren zichzelf niet al te serieus te nemen, moeten we dat met hun muziek hoogstwaarschijnlijk wel doen. Het debuutalbum van de Britse indierock-band die het levenslicht zag op Coventry University verschijnt dit jaar.

Eind januari verscheen de nieuwe single English Weather en gezien het huidige weer, dient die toch nog even onder de aandacht gebracht te worden. Het nummer klinkt ietwat nostalgisch en gelukkig niet zo neerslachtig als je zou verwachten bij de titel: English weather, you better pack an umbrella.

Een strakke drumpartij zet het refrein in, waarna de vocalen weer de bovenhand nemen. Toch klinkt het nummer heel anders dan voorgaande singles Petty Thieving en Macho Macho. Of de band hiermee zijn veelzijdigheid wil tonen of nog zoekende is naar een eigen identiteit is niet geheel duidelijk. Met English Weather krijgen we alvast een nummer dat zich door de catchy sound snel in je hoofd nestelt.