New Music

FEELS neemt je mee naar Trash Island vol parasols, tuinstoelen en flamingo’s


26 juli 2021

Op een gloednieuwe single plaatst FEELS zichzelf op een eiland vol vuilnis en schetst de band een liefdesrelatie van de moderne samenleving met plastic. De vraag is nog in hoeverre we niet allang op dit eiland wonen. Sommigen proberen met raketten zelfs al naar andere planeten te ontsnappen…!

De band uit Los Angeles omschrijft onze relatie met plastic zelfs als een ’totaal perverse, masochistische kink.’ Al kan het nog een tandje erger, daarom fantaseert de band over trash island. Een cartooneske plek vol parasols, tuinstoelen en roze flamingo’s zo ver het oog reikt. Een romantisering die nog niet eens zo slecht klinkt als je erover nadenkt. Plastic blinkt, het is stevig, makkelijk afneembeer en door zijn eeuwigheid zal het je nooit verlaten en het zal je, door zijn levenloosheid, nooit beoordelen.

Vuilniseiland
We weten natuurlijk allemaal dat het in de praktijk zo mooi niet is, maar dromen over een plek waar rotzooi ineens verandert in de glimmende (en dystopische) spullen die het kunnen zijn, dat is zo gek nog niet. Het wordt muzikaal uitgevoerd met kort gesnoeide gitaarriffs, zangpartijen die onderling door worden gegeven als een fles cola en alle drum- en baspartijen die daaromheen waaien met de synthetische geur van het gedroomde vuilniseiland.