New Music

Favourite is een breekbaar nieuw pakpapiertje waarin Sorry zijn lo-fi nineties-karakter verpakt


5 mei 2021

Stilletjes werden we overmeesterd door de EP Twixtustwain die het Britse gezelschap Sorry afgelopen maand naar buiten bracht. We horen er groezelige nineties-achtige gitaarliedjes die lijken ondergedompeld te zijn in een knisperend warm triphop-bad. Soms zijn de stilste liedjes juist de grootste opvallers, zoals we op dit plaatje horen in Favourite.

Favourite is het laatste liedje van de EP, maar is door zijn kenmerkende breekbaarheid een indrukwekkende afsluiter. Een intiem liedje, dat gaat over de knagende vraag of je nog bemind wordt door je geliefde. Wat daarin direct opvalt is het onmiskenbare nineties-karakter dat de band ademt. Dat is de verdienste van liedjesschrijver-duo Asha Lorenz en Louis O’Bryen, dat voor de uitvoering en live-optredens overigens met drie mede-muzikanten op het podium staat.

Als we bedenken dat de vijf liedjes die op de EP staan slechts wat experimenten waren naar aanloop van de in 2020 verschenen debuut-langspeler 925, dan mogen we in onze handen knijpen dat die ideetjes na de release van 925 niet ergens op een plank zijn blijven liggen. Hieronder kun je in alle rust genieten van Favourite.