Live

Explore the North kondigt nieuwe namen aan met onder meer Mdou Moctar, Tshegue, Thor & Friends en Kaleo Sansaa


11 juli 2019

Explore the North
22 t/m 24 november

In het noorden zijn ze bij Explore the North flink aan de programmering aan het timmeren. Zo wordt vandaag bekendgemaakt dat naar het Leeuwarder festival onder meer Mdou Moctar, Peter Broderick, Thor & Friends, Sebastian Plano en Kaleo Sansaa komen.

Het lijkt misschien nog ver weg, maar voor je het weet lopen we alweer met onze winterjas om onze lijfjes van locatie naar locatie om nieuwe verhalen, muziek, theater en beeldende kunst te ontdekken. Dit jaar treed je in het Grote Onbekende met artiesten die ergens voor staan en een duidelijk standpunt innemen, zo werd eerder de komst van Pussy Riot aangekondigd.

Bij deze nieuwe lichting zien we Peter Broderick, Mdou Moctar, Remy van Kesteren, Thor Harris, Sebastian Plano, Tshegue en Kaleo Sansaa terug. Eeen bonte mix van muzikale smaakjes: van het afrofuturisme van Kaleo Sansaa uit Zambia, de virtuoze muzikant Peter Broderick die werkte met onder meer Efterklang en Nils Frahm, maar ook ‘de Prince van de woestijn’: Mdou Moctar uit Niger.

Daarnaast komt Thor Harris, bekend van onder andere Swans en Xiu Xiu, met zijn ‘Friends’ naar Explore the North om zijn experimentele muziek te laten horen. Tshegue is absoluut een niet-te-missen naam, de uit de Democratische Republiek Congo afkomstige Faty Sy Savanet maakt keiharde en energieke afropunk zonder gitaren. En laten we niet vergeten om het speciale project Lost Lines te noemen, dat bestaat uit Pitou, Binkbeats en Mischa Porte. Het drietal zal een improvisatie opvoeren met zinnen en ‘verloren woorden’ van onder meer Toon Tellegen, Spinvis en Wende Sneijders die hun boek of lied net niet haalden.WEBSITE EXPLORE THE NORTH | FACEBOOK-EVENT | KAARTEN