Feature

Electric Company ging op tour door Ierland en deelde met ons de foto’s en de anekdotes


14 mei 2018

Het vrolijke en psychedelische pop-vijftal Electric Company uit Utrecht bracht vorige maand een nieuwe EP uit, ging flink op tour en daar wilden wij weleens wat meer van weten. De band maakte daarop een verslag voor ons, die je hieronder in al zijn glorie kunt lezen en zien.

Dit is wat de band over de tour aan ons te vertellen had: “Na het uitbrengen van onze debuut-EP Tailspin en een Nederlandse tour rondom die release, zijn we na een nachtje rust met de boot van Cherbourg naar Dublin gevaren voor onze eerste overseas-tour/avontuur in Ierland. We zijn tussen 8 en 23 april weggeweest en hebben daarnaast tien shows ook fotoshoots, Q&A’s en radiosessies gehad.”

“We zijn voornamelijk in de muziekhoofdstad van Ierland geweest in de twee weken dat we weggeweest zijn, namelijk Dublin. Maar we hebben ook de kans gekregen om shows in Galway, Kilkenny en Bray te doen. Hierbij vind je de fotoreportage van opmerkelijke dingen die we onderweg zijn tegengekomen…!”

 

Foto 1: Foto genomen aan het beroemde ‘Galway Bay’ tijdens een van de eerste zonnige dagen die Ierland in lange tijd heeft gezien.

 

Foto 2: Het Ierse parlement in Dublin. Wat misschien niet opvalt, maar erg relevant is, zijn de VOTE YES / VOTE NO-borden. Dat is een verwijzing naar een referendum om de “eighth amendment” af te schaffen, namelijk dat abortus in Ierland vooralsnog illegaal is, iets wat de invloed van de katholieke kerk nog sterk laat zien.

 

Foto 3: Inside St Stephen’s Green: hordes zon-dorstige Dubliners vertoeven massaal in het park om van de eerste week van de lente in Dublin te genieten.

 

Foto 4: Persoonlijke held en beroemde Dubliner: Thin Lizzy’s Phil Lynnot.

 

Foto 5: Met een flinke kater in Dublin.

 


Foto 6: Tijdens een show op de BFCE in Dublin.

 

Foto 7: Zac in Whelan’s Bar, Dublin

 

Foto 8: In Dublin hadden we een fotoshoot in Abner Browns zijn barbershop.

 

Foto 9: Vrienden, familie en crew in Kilkenny.

 

Foto 10: Met onze tourmanager extraordinaire Geneviève Smans.