New Music

Duik diep de wondere waterwereld in met Summer Salt en zijn nieuwe single Speaking Sonar


28 augustus 2018

Summer Salt probeert met de nieuwe single Speaking Sonar zich een weg te banen door de oceaan. Gebruikmakend van SONAR – een geluid dat wordt uitgezonden, om vervolgens naar de weerkaatsing ervan te luisteren – doet Summer Salt een poging om zich te navigeren naar de ware liefde en deze beter te leren kennen. Echter gaat dit nog niet zo gemakkelijk.

De vierkoppige band uit Austin is hier met zijn nieuwe single Speaking Sonar afkomstig van zijn debuutalbum Happy Camper. Summer Salt beschrijft zichzelf als een band die coral-reef rock maakt. Dit is dan ook wel overduidelijk terug te horen op Speaking Sonar. De surfachtige gitaar-riffs, de dromerige stem van Matt Terry die zingt over de miscommunicatie die vaak plaatsvindt in nog prille relaties, het opwellende falsetto refrein dat je niet meer uit je hoofd kunt krijgen, zorgen ervoor dat de band je meeneemt naar een plekje midden in de oceaan. Liefhebbers van Boy Pablo of Whitney zullen Summer Salt zeker waarderen, dus duik samen met de band de diepte in en ga de wondere waterwereld exploreren.

Op 28 september zal het debuutalbum Happy Camper verschijnen. Dit album is voor het overgrote deel door de band zelf geproduceerd en gemixed door Phil Ek (die in het verleden ook gewerkt heeft met onder andere Fleet Foxes en The Shins).