Live

Dour Festival maakt 26 nieuwe namen bekend met onder meer Curtis Harding, Flavien Berg, George FitzGerald en IAMDDB


16 januari 2019

Een tijdje geleden maakte Dour de eerste namen voor zijn line-up bekend met onder meer A$AP Rocky, Damso, Yaeji en Disclosure, nu is er een serieuze schep bovenop die headliners gedaan met acts als Curtis Harding, GoGo Penguin, Bicep (DJ-set), Flavien Berger, George FitzGerald en IAMDDB.

Daarmee spreekt de line-up van het Belgische festival nu al tot de verbeelding. Dit jaar zal het ongetwijfeld een dikke editie worden van Dour, dat alweer sinds 1989 bestaat. Om wat bewijzen aan te leveren, hoeven we alleen maar te kijken naar het (bizarre) programma van vorig jaar. Met onder meer Jon Hopkins, BADBADNOTGOOD, Agar Agar, Mogwai, Son Lux, Mount Kimbie, Parcels, Nils Frahm, Slowdive, Shame, Chelsea Wolfe, Ho99o9, Thee Oh Sees, Porches, Tshegue en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De nieuwe lichting telt maar liefst 26 verse namen. Californische hiphop van Rae Sremmurd, het 20-jarige hiphop-talent Sheck Wes, of IAMDBB uit Manchester, de jonge nu-soul en R&B-heldin. Verder zien we elektro-koning I Hate Models en Tale Of Us, maar ook techno-tovenaar Paula Temple.

Op het gebied van hiphop zet Dour dit jaar zijn kaarten onder meer in op Trippie Redd, Joey Purp en Youssoupha. Op het indie-vlak zijn de jazzy-elektro-poppers van GoGo Penguin op Dour te vinden, maar ook de opgepompte blues van Curtis Harding en de vooruitstrevende house van Flavien Berger en George FitzGerald.

Check alle namen op een rijtje op de website van het festival!


WEBSITE DOUR | FACEBOOK-EVENT | TICKETS

Early bird-tickets voor Dour zijn verkrijgbaar via de ticketshop van het festival. Aanbieding is geldig tot 31 januari om 20.00 uur!