Live

Dit jaar beleef je Welcome to The Village thuis met Village FM (zaterdag 18 juli)


19 juni 2020

Veel festivals hebben hun blik al op 2021 gericht, terwijl je alsnog iets moois kunt verzinnen rondom de line-up, thema’s en beleving van dit jaar. Dat bewijst Welcome to The Village, het innovatieve festival dat nooit voor één gat te vangen is. Op zaterdag 18 juli lanceert het festival daarom Village FM.

De uitzending zal in het teken staan van de helden van Welcome to The Village: zij die voorop lopen en inspireren om beter te doen, om anders te kijken en om de wereld mooier te maken. Die helden komen uit allerlei hoeken en windstreken: van de festivalvrijwilligers en bezoekers tot Joost van Bellen en Beppe Feenstra die al jaren prachtige dingen maakt voor de aankleding van het festivalterrein.

Zo kun je half juli het festivalterrein van de Groene Ster naar je balkon of je woonkamer halen en daar luisteren naar Kevin Morby, King Ayisoba, Wende, Oh Sees, Cate le Bon en uiteindelijk in een dikke afterparty belanden. Van obscure indie tot de hardste hiphop en cumbia, Kaukasusknallers, Afrikaanse dansmuziek: alles komt de achttiende voorbij. Sjoerd Bootsma is artistiek leider van het festival en hij vertelt meer over de uitzending: “Radio heeft iets magisch, radio spreekt tot de verbeelding. Net als Welcome to The Village, maken we ook Village FM samen, met duizend paar handen, en in dit geval, ook duizend stemmen.”

Welcome to The Picknick
Niet alleen maakt het festival op 18 juli een radiouitzending, je kunt ook een speciale en goed gevulde picknickbox van tevoren bestellen. Met daarin allerlei producten die je als bezoeker normaliter op het festivalterrein tegen was gekomen. In de dozen – je kunt kiezen uit Grauwe Kat, Ravenswoud en Bontebok – vind je onder meer biertjes van Grutte Pier, worst, fruit, brownies, t-shirts plus leuke verrassingen en in sommige gevallen tickets voor de editie van 2021.


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Word-Lid-Banner-660x150.jpg