New Music

De trip is nog niet ten einde, huiswaarts met Home Thru Hell van Flaming Lips en Deap Vally: Deap Lips


20 januari 2020

Je stapt in een race-auto en niet veel later rijd je met gebarsten ogen en wild haar door een vallei: ‘where the dragons of madness roam.’ Niet alleen, maar met de helft van The Flaming Lips en het volledige duo van Deap Vally. Je neemt de somber-infantiele spacerock links en de feministische blues rechts en dan je het nieuwe muzikale project Deap Lips.

Nu pakken dit soort muzikale bokkesprongen in het geval van Flaming Lips niet altijd even goed uit – we gedenken het krankzinnige Miley Cyrus & Her Dead Petz) – maar in dit geval is het resultaat lang niet slecht. Home Thru Hell: Je kauwt er op, kauwt nog een keer en concludeert: ‘Best goed binnen te houden.’ En dat is niet alleen omdat Troy and Julia in tegenstelling tot Miley wel een melodie in de lucht hoog kunnen houden, maar ook omdat het muzikaal allemaal best wel degelijk in elkaar zit.

Omdat kind-man Wayne Coyne nu eenmaal ook onderdeel is van het kwartet kan dat blijkbaar niet zonder racewagens, speelgoedjes en een gefrituurde robot, maar hij slaagt er toch in om het nummer niet volledig om zeep te helpen. Vooruit, zo schoon als The Soft Bulletin zal het wel nooit meer worden, maar met het soort minitatuur-roadtrips als Home Thru Hell blijkt de creatieve rek er ook bij de 59-jarige Coyne echt nog niet uit. Ook een prestatie.

Home Thru Hell is afkomstig van de op 13 maart te verschijnen, gelijknamige debuutplaat van Deap Lips.