Feature

DAY JOB: Charlie Hoeben (Charlie & The Lesbians)


16 oktober 2016

Charlie Hoeben
Schoenenverkoper

“Nadat ik stopte met mijn opleiding grafische vormgeving, belandde ik in een tussenjaar. Ik zocht naar werk, en vond uiteindelijk een baantje bij schoenwinkel Sacha in Tilburg. Hier heb ik het goed naar mijn zin. Meestal kom ik een kwartiertje van tevoren aan, drink ik een kopje thee, en maak ik de zaak schoon. Daarna begin ik met schoenen verkopen. Hoe ik dat doe? Vaak knoop ik met de klant een gesprekje aan over bijvoorbeeld het weer, en komen we later pas op schoenen terecht. Ik ben als verkoper wel aardig recht voor zijn raap, en maak soms grappen die net niet kunnen, maar ach, mensen kunnen het wel waarderen. Ik ben namelijk geen standaardverkoper, maar doe ook gewoon gezellig met de klanten. Als zanger sta ik op het podium altijd voor een groep mensen te zingen, en daar word je socialer door. Hierdoor wordt het schoenen verkopen ook gemakkelijker, merk ik. Je stapt sneller op iemand af.”

 

Charlie Hoeben
Charlie & The Lesbians

“In het weekend treed ik vaak op met de band. Dan sta ik in mijn blote bast met een bontjas in de microfoon te schreeuwen. Op de werkvloer kleed ik me daarentegen heel netjes, met een polo en Versace-schoenen. Dit contrast vind ik prachtig. Klanten zullen nooit raden dat ik ‘s weekends in mijn blote buik op een podium op de grond lig. Onze drumster werkt in het café, de bassist bij de NS en de gitarist studeert. We kunnen het bandleven goed combineren met ons werk, en we hebben nog vrij weinig optredens af hoeven zeggen. Wel ben ik net weer aan een nieuwe studie begonnen in Tilburg, waardoor ik gedwongen ben in het weekend te werken. Ik zal soms eerder naar huis moeten na een optreden. Een biertje minder, dus. Al met al is het is nu studeren, werken en optreden voor mij. Ik hou het vast vol, maar zo niet, dan zal ik iets moeten opgeven. Ik denk niet dat dat de band zal zijn.”