New Music

Dagelijkse Indie: o.a. Disaster In The Universe, Virals & Family Of The Year


4 juni 2012
Nadat we een paar dagen geleden een verse Spotify-lijst online hebben gezet, was er in de tussentijd, zoals altijd, weer genoeg te beleven. Zo kwamen we op het bandje Disaster In The Universe. Het toepasselijke nummer ‘Beach House’ is een lekker vrolijk en licht psychedelisch nummer met een heerlijke vibe. Deze komt sowieso op de mixtape van mijn zomer terecht.
Die moeilijke auto-tune van Poliça is wel even wennen. Maar als je daar van houdt, of er eenmaal doorheen bent, dan is het erg fijne muziek. Vind je het leuk? Hier hoor je nog veel meer van de band.
De eerste aanslagen doen direct aan The Dandy Warhols denken, maar Virals trek ik een stuk beter. De lichte ooh-ooh-ooh-ah-oh-ho-oohs zorgen samen met de subtiel, gemixte gitaren voor een genietend oor en een verlichte gemoedstoestand. Onlangs bracht de band een nieuwe EP uit, die hier te beluisteren is.
De synth-indie komt vandaag van Kitten in de vorm van het liedje ‘Cut It Out’. Fijne deuntjes.
Het leuke, meerstemmige en melodische akoestische gitaarliedje komt van Family Of The Year. Het nummer ‘Stairs’ is afkomstig van de nieuwe ‘Diversity EP‘. De combinatie van opbouw en lyrics zijn ook heerlijk in dit nummer:
“They made the sunrise for people like us. So we have an excuse as to why we’re still up. Just so we can feel a little bit better, about the neighbor’s angry letter on our door step. On our door fucking step!”
De ‘synthuele’ lichtheid van Lola Kite, maar dan veel rauwer en ernstiger. Daar doet de toffe muziek van Holograms mij in eerste instantie aan denken bij het nummer ‘Chasing My Mind’. Eerder hadden we de band al eens met het vette nummer ‘ABC City‘.