Live

(Crowd)Surf & Turf festival brandt los met de zon én muzikaal talent


11 juni 2017

De naam van het festival zegt het al: als je op zoek bent naar surfvibes met een flinke scheut garagerock móést je gisteravond in Breda aanwezig zijn. Bands als Korfbal, Surf Curse, Las Robertas, HÄXXAN én Rolando Bruno maakten het festival tot een succes. The Daily Indie was erbij, mét DJ-team, en trotseerde het zomerse zonnetje, de (vrij immense) hitte en zagen álles wat je van een garagerockfestival mag verwachten. Feest, crowdsurfers en eindeloze moshpits.

Het kleinschalige festival Surf & Turf is klaar voor de inmiddels derde editie en weet met een leuke line-up én mooi weer een relaxt sfeertje neer te zetten. Het bier vloeit rijkelijk en de hamburgers worden vers gebakken met een heerlijk zaterdags zomerzonnetje. De stress is gering: bandjes missen op zo’n kleinschalig evenement is haast onmogelijk.

The Mighty Breaks
Het is nog wat stilletjes op het festival als The Mighty Breaks begint te spelen. De band stond vroeg in de middag geprogrammeerd, maar dat mocht de pret niet drukken. Ze stampen er namelijk vól overheen. TMB zet een lekker showtje neer met flink wat energie, maar het publiek was wat mellow op de vroege middag. Samengevat: goede show. Maar wanneer hij later geprogrammeerd stonden was de energie waarschijnlijk beter overgekomen.

 

Korfbal
De jongelingen uit Dokkum weten hoge ogen te gooien met hun knallende garage-indie. Het potentieel spat van de mannen af en een energieke show in de loeiwarme tent is een feit. De mannen speelt eerder al op Eurosonic en hebben van de week hun eerste single Attak uitgebracht. Ze hebben niet voor niets de reputatie voor ‘beste nieuwe underground-supergroep’ gekregen en bewijzen dit ook op Surf & Turf. De crowdsurfers vliegen door de tent en de band zet een overdonderend strakke set neer.

 

Surf Curse
Opzwepende surfrock is wat Surf Curse ons brengt. Vanaf de eerste toon verzamelt zich al een grote menigte voor het buitenpodium en wauw, vanaf het eerste nummer breekt het publiek los. De bekleding van het podium (een surfplank) wordt er afgerukt en het publiek springt en danst met alle liefde op de energie die de band brengt. De bezetting is zo basic als kan zijn, het geluid onverwacht diep.

 

Las Robertas
Zuid-Amerika is goed vertegenwoordigd op het festival. Naast Rolando Bruno is Las Robertas ook een indie-sensatie van het continent en weet óók hij een goede show neer te zetten. De band bestaat uit twee dames en een guy op de drums. De sound die zij neer weten te zetten, is ontzettend breed en loopt als een klok. De band legt een relaxte vibe neer en weet het publiek op het festival in te pakken met een sterke gig.

 

Held van de dag: Rolando Bruno
Rolando is de man die misschien wel het grootste en meest liefdevolle showtje neer heeft gezet. Zijn psychrock-invloeden mixt hij met de Latijns-Amerikaanse muziek die je eigenlijk standaard in iedere strandtent hoort. Het resultaat?  Fiesta! Rolando speelt het festival in zijn eentje – met backing track – helemaal kapot. Hij zet een show neer vol energie en weet dat met verve over te brengen naar het publiek. Kortom, gezellige salsa mét polonaises en een hele scheut aan grappige covers van bijvoorbeeld Sympathy For The Devil. Kortom, geniaal geprogrammeerd.