Events

Club Lekkend Licht: dit is onze nieuwe clubavond, en waarom


3 juni 2020

Het coronavirus gooit voorlopig roet in het eten van je uitgaansleven maar dat betekent niet dat je je elke avond in je donkere kamer opsluit, toch? Voor iedereen die wat muzikale verlichting, vernieuwing en ontdekking kan gebruiken, presenteert The Daily Indie Club Lekkend Licht, een wekelijkse avond waarin onze TDI DJ’s het licht laten schijnen op nieuwe, dansbare verborgen pareltjes.

Lekkend Licht?
Een ‘light leak’ of lichtlek is een term uit de fotografie. Een onbedoeld gat of opening in een camera zorgt ervoor dat de film of sensor deels overbelicht raakt en de foto mislukt. Tenminste, mislukt? Tegenwoordig wordt het vaak gebruikt als filter op Instagram. En zo is een lichtlek een mooi voorbeeld van hoe de grenzen van wat populair is en mooi gevonden wordt altijd aan het verschuiven is.

Een ‘light leak’ die onze fotograaf Sabrine Baakman in 2018 maakte op Misty Fields.

Waarom doen jullie dit?
Alles wat The Daily Indie doet, draait om de grenzen van wat mooi of populair is opzoeken. Want juist aan de randjes vind je de zaken die weinig aandacht krijgen, maar juist zo de moeite waard zijn. Hetzelfde gevoel besloop ons toen we een tijdje terug eens goed naar het aanbod van clubavonden in Nederland keken. In de hiphop en elektronische muziek is er voor ieder wat wils. Maar de indie-liefhebber heeft volgens ons bar weinig keus, als je tenminste daadwerkelijk nieuwe muziek wil horen en geen platgedraaide gitaarbandjes uit 2004.

Wat kan ik verwachten?
Bij Club Lekkend Licht gaan we de grens weer opzoeken. The Daily Indie DJ’s ontdekken nieuwe artiesten, spannende albums en die juweeltjes die liggen te wachten op de schijnwerpers. Geen snelle hypes of hitjes, maar muziek die meer aandacht verdient, van artiesten die onder de radar vliegen, worden vergeten of nog niet zijn doorgebroken bij het grote publiek. Indie is allang geen eenduidig genre meer en we willen geen groot gitarenfeest zijn: dansbaarheid staat voorop. En uiteraard kun je niet met droge ogen naar lichtlekken verwijzen en de visuals negeren: daarom krijgt ook het werk van visuele artiesten en kunstenaars een plek in onze Club Lekkend Licht.

Ik ben om! Hoe woon ik dit bij?
Vooralsnog doen we dit geheel corona-proof op donderdag met livestreams via onze Twitch-pagina. Maar, wie weet, als straks de wereld weer de oude is?

Je volgt de livestreams van Club Lekkend Licht elke donderdag vanaf 20:00 uur op www.twitch.tv/thedailyindie.

Voor meer informatie, check onze Facebook-events.