New Music

Andy & the Antichrist levert een alleraardigst visitekaartje af met single Crownmountain Man


9 augustus 2019

Je nieuwe favoriete Nederlandse rammelbandje heet Andy & the Antichrist en bracht deze week zijn nieuwe single Crownmountain Man uit. Dit viertal heeft Horst als repetitiebasis, al komt driekwart van de band uit good old Tilburg. De heren zijn dan ook vooral nog in het zuiden des lands op de podia te zien geweest, maar ook de rest van het land zou door Crownmountain Man wel geïnteresseerd moeten raken, want dit is een van de fijnste garagerocknummers van eigen bodem die we in lange tijd hoorden.

Het is een charmant rammelend nummer, met een lekker zeurende gitaarriff en een dito refrein dat je de komende dagen waarschijnlijk niet meer uit je kop krijgt. Neem daarbij de sympathieke clip, waarin de band alle mensen die hen op een of andere manier hebben geholpen in het zonnetje zet, en je hebt een alleraardigst visitekaartje.

De track is een voorbode voor de debuut-EP van de band, die ergens in het najaar moet verschijnen. Deze nam de band op met Afterpartees-gitarist Sjors Driessen, die ook het single-artwork voor zijn rekening nam. Reden genoeg om naar die EP uit te kijken dus.